JURIDICE SELECTED
 
Print Friendly, PDF & Email

Baroul București. Demersuri ref. convocarea Adunării Generale a Avocaților
12.06.2019 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Miercuri, 12 iunie 2019, Decanul și Consiliul Baroului București au informat avocații că, în scopul asigurării unor condiții specifice pentru realizarea cvorumului la Baroul București, care în prezent are în evidență un număr de 9700 de avocați cu drept de exercitare a profesiei, a fost depusă o solicitare de sprijin la Parlamentul României, privind modificarea legii profesiei, în sensul de a se permite votul in alegeri deschise, cu condiţia unui cvorum de 30% din avocaţii cu drept de exercitare, precum şi a votului electronic, exercitat împreună cu votul clasic, potrivit unui comunicat.

S-a cerut astfel, adoptarea, în condiții de urgență, a unui proiect de lege care să permită posibilitatea convocării unei adunări generale deschise, care să se desfășoare pe parcursul mai multor zile și care urmează să fie declarată validă dacă, la finalul intervalului, se înregistrează un număr de 30% din numărul total al avocaților cu drept de participare.

De asemenea, s-a solicitat Parlamentului mărirea numărului de membri ai Consiliului Baroului București, de la 15 la 21.

Ca urmare, a fost formulată o inițiativă legislativă, trecuta deja pe agenda Senatului, obținându-se și avizul Consiliului Legislativ.

În ședința Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări a Senatului din 12.06.2019 urmează să se dezbată proiectul de lege, existând posibilitatea ca până la finalul sesiunii parlamentare, acest proiect să treacă în dezbaterea celor două camere.

Decanul Baroului București mulțumește pentru sprijinirea profesiei de avocat, domnilor senatori: Cătălin-Daniel Fenechiu, Șerban Nicolae, Robert Cazanciuc, Tit-Liviu Brăloiu, George Edward Dircă, Dorin Bădulescu, Nicoleta Pauliuc.

Baroul va informa avocații cu privire la evoluţia procesului legislativ şi la rezultatul demersurilor sale și va proceda la convocarea adunărilor generale ale avocaților din Baroul București în raport de aceste evoluţii.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate