JurisprudenţăJurisprudenţă CEDOJurisprudenţă CJUEJurisprudenţă CCRJurisprudenţă ÎCCJJurisprudenţă curentă ÎCCJ / Dezlegarea unor chestiuni de drept / Recurs în interesul legiiJurisprudenţă Curţi de apelJurisprudenţă TribunaleJurisprudenţă Judecătorii
 
Curtea Constituţională
DezbateriCărţiProfesionişti
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

CCR. Verificarea respectării procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional din data de 26 mai 2019. Amânare dezbateri

13.06.2019 | JURIDICE.ro
Abonare newsletter

Miercuri, 12 iunie 2019, Plenul Curții Constituționale, învestit în temeiul art. 146 lit. i) din Constituție, art. 46 alin. (1) și al art. 47 din Legea nr. 47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale, a dispus amânarea începerii dezbaterilor, pentru data de 27 iunie 2019, cu privire la verificarea respectării procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional din data de 26 mai 2019 și confirmarea rezultatelor acestuia, potrivit unui comunicat.

În aceeași zi a fost înregistrată o contestație întemeiată pe dispozițiile art. 51 alin. (1) și art. 146 lit. i) din Constituție, ale art. 46 alin. (1) și art. 47 din Legea nr. 47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constitutionale, precum și ale art. 45 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea și desfășurarea referendumului,  prin care se solicită Curții Constituționale să anuleze Decretul Președintelui României nr. 420 din 25 aprilie 2019 pentru organizarea unui referendum național, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 329 din 25 aprilie 2019 și, respectiv, să infirme rezultatele referendumului național consultativ desfășurat în data de 26 mai 2019. Termenul pentru soluționarea acestei contestații a fost stabilit tot pentru data de 27 iunie 2019.

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week