Asigurări pentru avocaţi, Barouri, Citate juridice, Grile juridice, INTERPROFESIONAL, Jurisprudenţă inedită CITR, Legal Days, Legal FUN, Legal Style, NOTARIAT, Revista revistelor juridice, Sistemul judiciar, Studenţi la drept, TOP LEGAL
 
Sistemul judiciar [MJ, CSM, INM, SNG, PÎCCJ, DNA, parchete]
Secţiune dezvoltată în parteneriat cu CSM, Ministerul Public şi DNA
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

CSM. Dezbaterea privind Proiectul Ghidului de bune practici în relația sistemului judiciar cu mass-media
14.06.2019 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Joi, 13 iunie 2019, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii a avut loc dezbaterea publică organizată în cadrul procedurii transparenței decizionale asupra Proiectului Ghidului de bune practici în relația sistemului judiciar cu mass-media elaborat în cadrul proiectului TAEJ – Transparență, accesibilitate și educație juridică prin îmbunătățirea comunicării publice la nivelul sistemului judiciar, cod SIPOCA 454/ cod MySMIS 118765, finanțat în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, potrivit unui comunicat.

Dezbaterea a fost condusă de către Victor Alistar, membru al Consiliului Superior al Magistraturii din partea societății civile, alături de judecătorul Evelina Oprina în calitate de membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii și managerul proiectului TAEJ, de judecătorul Daniela-Ioana Stăncioi în calitate de purtător de cuvânt al Consiliului Superior al Magistraturii și de judecătorul Ionela Tudor expert coordonare activități de implementare în cadrul proiectului TAEJ.

La întâlnire au participat 20 de persoane din rândul magistraților, jurnaliștilor, asociațiilor profesionale, asociațiilor civice, precum și din partea instituțiilor publice din cadrul sistemului judiciar. Dezbaterile au purtat asupra observațiilor înaintate Consiliului de către persoanele care au solicitat organizarea dezbaterilor, cât și a celor formulate oral în cadrul întâlnirii, fiind ridicate punctual cu privire la anumite articole sau în sens general cu referire la principii precum transparența instituțională și accesul la informațiile de interes public în mod corect și complet, protecția datelor cu caracter personal, dreptul la informare, dreptul la viață privată, prezumția de nevinovăție, dar și alte aspecte de interes în relația sistemului judiciar cu mass media.

Pe această cale mulțumim, totodată, tuturor participanților pentru prezența în cadrul întâlnirii, cât și pentru modul constructiv în care dezbaterea s-a desfășurat, asigurând opinia publică de completa deschidere a Consiliului Superior al Magistraturii cu privire la punerea în acord a solicitărilor formulate cu dispozițiile cuprinse în proiectul ghidului, cu respectarea legislației în vigoare.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate