Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

PÎCCJ. Atelier de lucru în domeniul investigațiilor criminalistice


17 iunie 2019 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

În perioada 11-14 iunie 2019, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a organizat un atelier de lucru în domeniul investigațiilor criminalistice, activitate de formare și perfecționare profesională desfășurată în cadrul proiectului “Combaterea criminalității și a corupției”, proiect finanțat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014 – 2021, Programul “Justiție”. La eveniment au fost prezenți Răzvan Horațiu Radu, adjunct al procurorului general, Nicolae Andrei Solomon, vicepreședinte al Consiliului Superior al Magistraturii și Florin Deac, membru CSM, potrivit unui comunicat.

Lucrările atelierului au fost moderate de doi experți, care au susținut și prezentări pe teme specifice, precum interpretarea criminalistică a urmelor, expertiza dactiloscopică, expertiza balistică, expertiza grafoscopică etc. Totodată, în cadrul acestei activități, au fost prezentate cazuri relevante de către procurorii participanți.

Beneficiarii direcți ai atelierului de lucru sunt 45 de procurori criminaliști de la unități de parchet din întreaga țară, pentru care evenimentul a reprezentat o oportunitate de a face schimb de bune practici în domeniul în care își desfășoară activitatea. Prezentul atelier grupează trei ateliere din totalul de 30 destinate formării profesionale specializate a procurorilor de la parchetele din teritoriu.

La activitate au participat și ofițeri din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, precum și medici de la Institutul Național de Medicină Legală “Mina Minovici”(I.N.M.L.) și experți de la Institutul Național de Criminalistică (I.N.C.). În cursul atelierului de lucru au fost prezentări ale reprezentanților I.N.M.L., I.N.C. și Serviciului de Analiză Comportamentală al Poliției Române.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii