Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

Tribunalul Valcea. Adunarea Generala a judecatorilor din 1 septembrie 2009
02.09.2009 | JURIDICE.ro

Marti, 1 septembrie 2009, judecatorii de la Tribunalul Valcea s-au constituit in Adunarea Generala a judecatorilor. Textul integral:

“HOTARAREA ADUNARII GENERALE A JUDECATORILOR DIN CADRUL TRIBUNALULUI VALCEA

Incheiat azi 1 septembrie 2009

In conformitate cu dispozitiile art.20 pct.(2) din Regulamentul de ordine interioara al instantelor judecatoresti, pentru azi data de mai sus, la sediul Tribunalului Valcea a fost convocata Adunarea generala a judecatorilor.

Adunarea generala a fost prezidata de presedintele Tribunalului Valcea – dl. judecator Dinescu Petre, in conformitate cu dispozitiile art. 20 pct. (6) din regulament.

Au participat un numar de 25 de judecatori dintr-un total de 35, cuprinsi in tabelul anexat, ceea ce inseamna ca Adunarea generala a fost legal constituita in prezenta majoritatii membrilor, potrivit art.20 pct.8 din Regulamentul de ordine interioara.

Punctul in discutie pe ordinea de zi il constituie Pozitia judecatorilor din cadrul Tribunalului Valcea cu privire la Legea unica de salarizare din sistemul public si impactul acesteia asupra independentei sistemului judiciar.

ADUNAREA GENERALA  A JUDECATORILOR DIN CADRUL TRIBUNALULUI VALCEA

H O T A R A S T E :

Art. 1

a). Este necesar ca salarizarea sa fie facuta potrivit principiilor dreptului comunitar, asa cum in nenumarate randuri au recomandat Consiliul Consultativ al Judecatorilor Europeni si Comitetul Ministrilor din cadrul Consiliului Europei.

b). Ierarhizarea din cadrul legii unice de salarizare sa fie facuta  in raport de criteriile europene, iar sistemul european la care se doreste ralierea sa existe si in domeniul salarizarii .

In ceea ce priveste grila de salarizare a judecatorilor, se constata ca aceasta vine in contradictie cu art.124 din legea cadru, in care sunt enumerate principiile salarizarii unice.

c). Magistratii sa fie salarizati in acelasi mod ca si  puterea executiva si puterea legiuitoare. Totodata, se impune eliminarea diferentelor de salarizare din cadrul sistemului, dintre diferitele categorii de magistrati.

Art. 2

Trecerea bugetului de la Ministerul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti la Inalta Curte de Casatie si Justitie si readucerea la bugetele instantelor judecatoresti si parchetelor a sumelor provenite din taxele judiciare de timbru si timbru judiciar.

Art. 3

Restrangerea activitatii de judecata, incepand cu data de 1septembrie 2009, in sensul amanari i cauzelor, cu exceptia:

IN MATERIE PENALA

– cauze privind masuri preventive privative de libertate;

– cauze cu inculpati in stare de arest preventiv;

– emiterea autorizatiilor de interceptare;

– emiterea autorizatiilor de perchezitie;

– amanarea si intreruperea executarii pedepselor;

– contestatii la executarea pedepselor privative.

IN MATERIE CIVILA

– plasamente cu minori in regim de urgenta;

– suspendarea provizorie a executarii silite.

A fost respinsa  prin vot propunerea de a fi judecate si cauzele avand ca obiect  contestatii decizii de concediere si cauze avand ca obiect asigurari sociale.

IN MATERIE COMERCIALA

– suspendare provizorie executare silita;

– ordonante presedintiale;

– masuri asiguratorii;

– suspendare hotarare A.G.A.

– anulare hotarare A.G.A.

IN CONTENIOS ADMINISTRATIV

– suspendare act administrativ;

– masuri asiguratorii.

Art. 4

Restrangerea activitatii judecatorului de serviciu la o ora pe zi, intre orele 11.oo -12.oo, propunere adoptata cu majoritatea celor prezenti.

Art. 5

Restrangerea activitatii judecatorului delegat la Oficiul Registrului Comertului Valcea la o sedinta pe saptamana.

Art. 6

Suspendarea programului de audiente de catre conducatorul biroului de informare si relatii publice, acesta urmand a se ocupa doar de solutionarea petitiilor.

Art. 7

Neparticiparea la alegerile generale, locale sau prezidentiale.

Art. 8

Demararea lucrarilor in vederea limitarii numarului de dosare pe sedinta de judecata, astfel incat judecatorul sa se incadreze in programul de lucru de 8 ore pentru care este retribuit.”


Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.