Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarTop LegalUniversitaria
Internaţional (Juridice din lumea largă)
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Curtea Supremă din SUA respinge o hartă electorală care diluează votul afroamericanilor
18.06.2019 | JURIDICE.ro

Luni, 17 iunie 2019, Curtea Supremă din SUA a decis că o hartă electorală – acuzată de o diminuare a influenţei votului afroamerican – nu va putea fi folosită în scrutinuri strânse prevăzute în toamnă în Virginia, potrivit știripesurse.ro.

Această hotărâre menţine astfel o hotărâre a unui tribunal ce a dispus redesenarea unei noi hărţi înaintea alegerilor prevăzute la 5 noiembrie. Acest tribunal a apreciat că harta trasată în 2011 de către Congresul majoritar republican i-a concentrat pe alegătorii de culoare într-o mână de circumscripţii, cu scopul de a le diminua influenţa în alte locuri.

Ştiinţa decupajului electoral – sau „gerrymandering” – este o veche practică a partidelor politice americane, cu scopul de a-şi asigura un avantaj în alegeri. Acest cuvânt a fost inspirat de către un guvernator republican din secolul al XIX-lea, Elbridge Gerry, care a retrasat o circumscripţie în statul său, pentru a obţine forma unei salamandre (”salamander” în engleză).

Aproximativ 20% dintre alegătorii din Virginia sunt afroamericani.


Aflaţi mai mult despre ,
Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.