Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Primar. ANI sesizeaza Parchetul de pe langa Judecatoria Targu Jiu ref. fals in declaratii (declaratia de avere)
02.09.2009 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Agentia Nationala de Integritate, in baza prevederilor Legii 144/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate, republicata, a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Targu Jiu, in vederea efectuarii de cercetari cu privire la savarsirea de catre domnul FILIP DORIN, Primarul Orasului Rovinari, a infractiunii de fals in declaratii, prevazuta si pedepsita de art. 292, Cod Penal.

Potrivit unui comunicat al ANI, „Agentia a fost sesizata de catre cotidianul GORJ DOMINO cu privire la faptul ca domnul FILIP DORIN, Primar al Orasului Rovinari, Judetul Gorj, nu a inscris in declaratia de avere veniturile realizate de catre sotia sa in calitate de asociat si administrator la societatea comerciala CRIMFYL IMPEX S.R.L.

Din verificarile efectuate, a rezultat faptul ca domnul FILIP DORIN, Primar al Orasului Rovinari, incepand cu anul 2004, a completat, semnat si depus la data de 07.07.2008 o declaratie de avere ce nu corespunde realitatii, datele continute in acest document fiind incomplete si inexacte:

– la rubrica ”Bunuri mobile”, acesta mentioneaza trei autoturisme marca ”Dacia Papuc”, in realitate, domnul FILIP DORIN detinand un autoturism Dacia 1304 si un autoturism marca BMW 318, neinscris in declaratia de  avere;

– la rubrica ”Venituri din salarii”, acesta nu mentioneaza veniturile realizate de sotia sa, FILIP MARIA, in calitate de asociat si administrator la S.C. CRIMFYL IMPEX S.R.L.;

– la rubrica ”Imobile”, domnul FILIP DORIN mentioneaza eronat o suprafata de 432 mp, aferenta unei case de locuit, in realitate, aceasta fiind in suprafata totala de 288 mp.

Avand in vedere faptul ca aspectele mentionate anterior constituie indicii temeinice privind savarsirea de catre domnul FILIP DORIN a infractiunii de fals in declaratii, prevazuta si pedepsita de art. 292, Cod Penal, asupra careia doar organele judiciare au competenta de a se pronunta, s-a dispus sesizarea Parchetului de pe langa Judecatoria Targu Jiu.

Activitatea de verificare a averii dobandite in perioada exercitarii mandatelor sau a indeplinirii functiilor ori demnitatilor publice, dupa caz, a conflictelor de interese si a incompatibilitatilor este supusa controlului judecatoresc. Agentia isi exercita atributiile cu respectarea principiilor legalitatii, impartialitatii, independentei, celeritatii, dreptului la aparare si bunei administrari.

Verificarile au fost suspendate pana la solutionarea cauzei de catre organul judiciar.”

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti