Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro

Definitivat in avocatura. Decizia UNBR ref. desfasurarea examenului
02.09.2009 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

UNBR a publicat Decizia nr. 98/28 august 2009 pe care o reproducem integral mai jos. Decizia se refera la regulile de desfasurare a examenului de definitivare in profesia de avocat.

Decizia Comisiei Permanente nr . 98 din 28 august 2009:

„In aplicarea Hotararii Consiliului U.N.B.R. din 21 februarie 2009, Comisia Permanenta a U.N.B.R. din 28 august 2009 stabileste data de 4 noiembrie 2009 ca data de incepere a examenului de dobandire a titlului profesional de avocat definitiv (in continuare, examenul), cu respectarea urmatoarelor reguli:

1. Examenul va fi sustinut de catre avocatii care indeplinesc conditiile prevazute la art. 17 alin. (1) din Lege, se va desfasura conform Regulamentului de examen aprobat prin Decizia nr. 268/22 septembrie 2007 a Consiliului U.N.B.R. si modificat prin Decizia nr. 447 din 21 februarie 2009 a Consiliului U.N.B.R.

2. Examenul se va desfasura la subcomisiile de examen la care sunt arondati candidatii inscrisi la examen din barourile de pe raza aceleiasi curti de apel, conform tabelelor comunicate la U.N.B.R. de barouri, in baza deciziilor de inscriere la examen aprobate de consiliile barourilor, in termenul stabilit de Regulamentul de examen.

3. Barourile vor comunica la U.N.B.R., cel tarziu pana la data de 12 octombrie 2009 propunerile pentru comisia de examinare, comisia de elaborare a subiectelor si baremurilor de corectare si comisia de solutionare a contestatiilor, precum si tabelele avocatilor stagiari inscrisi la examen.

4. Inscrierea la examen se va face prin cererea formulata conform art. 5 din Hotararea nr. 295/15 decembrie 2007 a Consiliului U.N.B.R. care se va depune la baroul din care face parte avocatul stagiar.

5. Examinarea candidatilor pentru obtinerea titlului profesional de avocat definitiv se va efectua de catre Comisia de examen numita de Consiliul U.N.B.R., iar desfasurarea examenului se va face in fata subcomisiilor de examen care isi vor desfasura activitatea la barourile de la sediul Curtilor de Apel.

6. Examinarea candidatilor se va face la 5 materii prin sustinerea de probe scrise, cu respectarea Hotararii nr. 295/15 decembrie 2007 a Consiliului U.N.B.R., care se va aplica in mod corespunzator. Prevederile art. 2 din Hotararea nr. 295/15 decembrie 2007 a Consiliului U.N.B.R. se vor aplica de catre Comisia de examen, in raport de hotararile consiliilor barourilor comunicate la U.N.B.R. pana la data de 12 octombrie 2009, astfel incat, in functie de optiuni, materiile de examen din sesiunea noiembrie 2009 sa fie aceleasi cu materiile de examen din sesiunea aprilie 2009.

7. Tematica de examen si bibliografia sunt cele prevazute in Anexa nr. 1 la Hotararea nr. 295/15 decembrie 2007 a Consiliului U.N.B.R..

Examenul va consta din aplicatii practice din materia prevazuta in Anexa nr. 1 la Hotararea nr. 295/15 decembrie 2007 a Consiliului U.N.B.R..

Toate probele de examen se vor sustine in scris.

Contestatiile vor fi solutionate de o comisie constituita la nivel national care va functiona intr-o singura locatie.

8. Taxa de inscriere la examen este de 700 lei (fara TVA) si se va achita la fiecare barou. Din taxa incasata, barourile vor vira in contul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania Cod IBAN: RO30BRDE410SV21199534100 deschis la B.R.D. – Sucursala ACADEMIEI suma de 119 lei, din care 19 lei reprezinta TVA, cu mentiunea „taxa de examen pentru dobandirea titlului profesional de avocat definitiv la baroul…”. Viramentul va fi insotit de tabelul centralizator al avocatilor stagiari inscrisi la examen pentru care s-au achitat taxele.

9. Decanii si consiliile barourilor vor aduce la indeplinire prevederile prezentei Decizii.

P R E S E D I N T E ,

Av. dr. Gheorghe FLOREA”

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.