Secţiuni » Barouri
UNBR. INPPA. Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

Baroul București. Informare ref. modificarea Legii pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat
20.06.2019 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Selected, UNBR+INPPA+Barouri
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 20 iunie 2019, Baroul Bucuresti a dat publicitatii urmatorul comunicat semnat de av. dr. Ion Dragne, Decan:

„In legatura cu demersurile intreprinse pentru asigurarea desfasurarii corespunzătoare a adunarilor generale ale Baroului București, membrii acestuia sunt informați ca Senatul a adoptat la data 19 iunie 2019, in procedura de urgenta, proiectul de lege privind modificarea si completarea Legii nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat.

Proiectul de lege a fost transmis de Senat la Camera Deputatilor, care este for decizional.

Forma proiectului de lege adoptat de Senat este urmatoarea:

Articol unic: Legea nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, republicata in Monitorul oficial al Romaniei, Partea I, nr. 440 din 24 mai 2018, cu modificarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:

1. La articolul 54, dupa alineatul (2), se introduce un nou alineat, alineatul (21) cu urmatorul cuprins:
„(21) Prin exceptie de la prevederile alin. (1), in cazul barourilor care au in evidenta mai mult de 2000 de avocati cu drept de exercitare a profesiei, adunarea generala convocata se considera legal constituita daca membrii care isi exprima votul la alegerea organelor de conducere a baroului sunt cel putin 30 la suta din numarul total al membrilor baroului. Consiliul baroului poate decide, prin hotarare, ca adunarile generale elective sa se poata desfasura in mai multe zile. 

2. La articolul 55, alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„(1) Consiliul baroului este format din 5 pana la 21 membri, alesi pe o perioada de 4 ani. Decanul si prodecanul se includ in acest numar.”

Avocatii din Bucuresti vor fi informati in timp util despre evolutia procesului legislativ si despre punerea in aplicare a legii în privinta convocarii adunarilor ordinare si elective ale Baroului Bucuresti.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti