Secţiuni » Selected
Selected Top Legal
CorporatePlatinum members
Print Friendly, PDF & Email

Baroul București. Informare ref. modificarea Legii pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat
20.06.2019 | JURIDICE.ro

Joi, 20 iunie 2019, Baroul Bucuresti a dat publicitatii urmatorul comunicat semnat de av. dr. Ion Dragne, Decan:

„In legatura cu demersurile intreprinse pentru asigurarea desfasurarii corespunzătoare a adunarilor generale ale Baroului București, membrii acestuia sunt informați ca Senatul a adoptat la data 19 iunie 2019, in procedura de urgenta, proiectul de lege privind modificarea si completarea Legii nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat.

Proiectul de lege a fost transmis de Senat la Camera Deputatilor, care este for decizional.

Forma proiectului de lege adoptat de Senat este urmatoarea:

Articol unic: Legea nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, republicata in Monitorul oficial al Romaniei, Partea I, nr. 440 din 24 mai 2018, cu modificarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:

1. La articolul 54, dupa alineatul (2), se introduce un nou alineat, alineatul (21) cu urmatorul cuprins:
„(21) Prin exceptie de la prevederile alin. (1), in cazul barourilor care au in evidenta mai mult de 2000 de avocati cu drept de exercitare a profesiei, adunarea generala convocata se considera legal constituita daca membrii care isi exprima votul la alegerea organelor de conducere a baroului sunt cel putin 30 la suta din numarul total al membrilor baroului. Consiliul baroului poate decide, prin hotarare, ca adunarile generale elective sa se poata desfasura in mai multe zile. 

2. La articolul 55, alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„(1) Consiliul baroului este format din 5 pana la 21 membri, alesi pe o perioada de 4 ani. Decanul si prodecanul se includ in acest numar.”

Avocatii din Bucuresti vor fi informati in timp util despre evolutia procesului legislativ si despre punerea in aplicare a legii în privinta convocarii adunarilor ordinare si elective ale Baroului Bucuresti.


Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!


JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.