« Flux noutăţi
Selected Top LegalVideoArticole autoriRevista de note şi studii juridice (RNSJ)ESSENTIALSStudiiOpiniiInterviuriPovestim cărţi
JurisprudenţăCEDOCJUECCRÎCCJJurisprudenţa curentă ÎCCJDezlegarea unor chestiuni de dreptRILCurţi de apelTribunaleJudecătorii
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMOF - Monitorul Oficial al RomânieiJOUE - Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Opinii

Deși există un interes pentru înscrierea la magistratură, lipsa personalului își spune cuvântul
21.06.2019 | Robert WILLIAMS

JURIDICE - In Law We Trust
Robert Williams

Robert Williams

Anual, sunt comentate ca fiind un succes si un interes ridicat inscrierea la magistratura insa, deficitul de personal este un stres atat pentru magistrati, cat si echipa auxiliara a acestuia.

Agentia Britanica de Stiri a atras atentia Consiliului Superior al Magistraturii in nenumarate randuri, a documentat chestionare adresate instantelor romanesti si rezultatele sunt aceleasi. Sunt monitorizate judecatoriile la care minusul de 7 judecatori pun presiune pe toate partile: magistrati, grefieri, justiabili si sunt legate de monitorizari, de indici de performanta ori plangeri la Inspectia Judiciara.

Interesul pentru magistratura a fost si este discutat anual de diferiti magistrati ca fiind unul ridicat…, dar unde sunt acei numerosi viitori judecatori?

Observam aceasta lipsa de personal si pe de o parte o incarcatura de dosare per judecator ce depaseste 1000 de dosare. Nu se intreaba nimeni ce se intampla?

Posibilele dezbateri sau observatii pot induce unora sentimentul de aparare a reputatiei, imixtiune, ceea ce nu este dorit de la acest material, insa sentimentul este unul greu de resimtit inclusiv de cei care fac treaba si pentru cei cu un salariu nu de atatea ori marit ori cu pretul sanatatii, ori cu pretul unei erori si cu pretul denigarii prin reclamatii la Inspectia Judiciara.

Robert Williams
Redactor sef News247WorldPress

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.