Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Curtea de Apel București. Aplicarea principiului in dubio pro reo
24.06.2019 | Alina GAJA

Alina Gaja

Curtea de Apel București a constatat că lipsa de credibilitate a martorului colaborator cu identitate protejată, durata excesiv de mare a procesului penal în faza de urmărire penală, rechizitoriul fiind emis, la mai bine de 4 ani după data faptei, împrejurare care poate afecta memoria persoanelor audiate în cauză, fac ca materialul probator administrat în cauză să nu fie fiabil în susţinerea acuzaţiei de trafic de droguri de mare risc. Curtea reţine că nu există nici un mijloc de probă care să demonstreze, dincolo de orice dubiu rezonabil, că inculpatul este persoana care a vândut colaboratorului cantitatea de 5 grame de heroină, în condiţiile în care cei doi nu au fost singuri la faţa locului, iar terţa persoană indicată ca fiind prezentă de către colaborator, a fost cercetată în acelaşi dosar de urmărire penală, tot pentru comiterea infracţiunii de trafic de droguri la o dată apropiată celei în discuţie. (Decizia nr. 1542 A din 15 noiembrie 2018, pronunțată de Secția I Penală a Curții de Apel București)

Alina Gaja
Masterand Facultatea de Drept, Universitatea din București


Aflaţi mai mult despre , , ,
Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill













Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.