Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Proprietate intelectuală
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Baroul Dolj a câştigat procesul împotriva UNBR – structura Bota privind marca „Baroul Dolj”
21.06.2019 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 21 iunie 2019, Baroul Dolj a anunțat că în procesul intentat de Baroul Dolj în calitate de reclamant în contradictoriu cu pârâta auto-intitulată „Uniunea Națională a Barourilor din România – «Baroul Bota»” și Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (dosar nr. 1428/3/2016, Tribunalul București – Secția a III-a Civilă) ce a avut ca obiect anularea mărcii „BAROUL DOLJ”, înregistrată de pârâtă la OSIM în anul 2015, cauză  în care Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților a formulat cerere de intervenție în interesul reclamantului Baroul Dolj, s-a pronunțat următoarea soluție, potrivit unui comunicat:

„Anulează ca netimbrată cererea de intervenție accesorie formulată de intervenientul C.Gh. Admite în parte cererea de chemare judecată. Admite cererea de intervenție formulată de INPPA. Anulează ca netimbrat capătul de cerere privind daunele morale. Dispune anularea mărcii înregistrate de pârâtă la OSIM sub titulatura Baroul Dolj, clasificare Viena 020322; 050317; 170302; 240105; 240108; 240701; 240711, pentru produse sau servicii grupate pe clase: 41 – instruire, formarea inițială a avocaților stagiari, pregătire profesională continuă, lărgirea cunoștințelor și competențelor în noi domenii ale dreptului,lărgirea cunoștințelor în domeniul procedurilor și al legilor aplicate în Uniunea Europeană, dobândirea certificării pregătirii profesionale continue și clasa 45 – servicii juridice, număr depozit M2015 06128 la data de 16.09.2015. Obligă pârâta să plătească reclamantei cu titlu de cheltuieli de judecată suma de 100 de lei reprezentând onorariu de avocat. Cu drept de apel în 30 de zile de la comunicare… Pronunțată în ședință publică azi, 20.06.2019”.

Soluția de mai sus vine la scurt timp după cea pronunțată în dosarul nr. 7703/299/2019 la 29 mai 2019 (reclamanți Baroul București și Uniunea Națională a Barourilor din România):

Admite ordonanţa preşedinţială. Obligă pârâtul INSTITUTUL NATIONAL DE CERCETARE – DEZVOLTARE IN INFORMATICA – ICI BUCURESTI să suspende numele de domeniu www.bota.ro şi subdomeniile din zona.ro , parte integrantă a Contractului pentru înregistrarea numelui de domeniu „bota.ro”, încheiat cu pârâtul Bota P., până la soluţionarea definitivă a ds. nr. 32016/299/2018 al Judecătoriei Sector 1 Bucureşti. Cu apel în 5 zile de la pronunţare, la Curtea de Apel Bucureşti.”PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.