Secţiuni » Arii de practică » Business » Energie
Energie
CărţiProfesionişti

Victorie importantă pentru Electrica, reprezentată de SCHOENHERR și RTPR Allen & Overy într-un litigiu cu Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie
21.06.2019 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Energie, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Victorie importantă pentru Electrica, într-un dosar cu o miză de 800 milioane Euro

Societatea Energetică Electrica S.A. („Electrica”) a câștigat în primă instanţă litigiul contra Societăţii de Administrare a Participațiilor în Energie („SAPE”) prin care aceasta din urmă a solicitat obligarea Electrica, ȋn solidar cu alţi pârâţi, la plata unor despăgubiri de circa 800 de milioane de Euro, ȋn legatură cu pretinse ȋncălcări ale obligaţiior de monitorizare a contractelor de privatizare ale fostelor filiale de distribuţie ale Electrica. Acest litigiu urmează unui şir de arbitraje internaţionale cu privire la respectivele contracte de privatizare.

Electrica a fost asistată în acest litigiu de o echipă de avocați din cadrul firmelor de avocatură SCHOENHERR & ASOCIAȚII SCA și RTPR Allen & Overy. Echipa SCHOENHERR & ASOCIAȚII a fost formată din Adina Jivan (partener, România) și Iustin Armaşu (senior attorney at law, România), în timp ce RTPR Allen & Overy a fost formată din Valentin Berea (partener), Adriana Dobre (senior associate), Vicu Buzac (managing associate), Ana Popa (Nedelcu) (associate) și Andrada Rusan (associate).

Adina Jivan: „A fost într-adevăr un dosar complex, care a implicat un volum mare de muncă și a făcut necesară alocarea de resurse specializate semnificative de către Schoenherr și Asociații și colegii noștri de la RTPR Allen & Overy. Un dosar cu implicații juridice multidisciplinare, un litigiu cu o problematică interesantă și complexă, în care s-a făcut apel la un lung și deloc simplu istoric contractual și litigios. Și, desigur, nu trebuie ignorată importanța pe care au jucat-o aspectele procedurale, în baza cărora a fost obținută de altfel soluția favorabilă. Pe de altă parte, litigiile cu mize financiare de acest calibru, de natură a avea un impact semnificativ asupra situației economice a companiei vizate, vin întotdeauna cu o presiune suplimentară asupra companiei, presiune care li se transferă, implicit, și avocaților. Cred că această reușită se datorează nu numai experienței ambelor firme în dosare complexe, dar și colaborării eficiente dintre noi, precum și nivelului de implicare din partea echipei interne a clientului.”

Valentin Berea a declarat: „Ne bucurăm că am reușit să obținem o victorie importantă pentru un client de care ne leagă o istorie frumoasă  şi care de-a lungul timpului ne-a arătat încrederea sa prin acordarea a numeroase mandate care ne-au motivat să ne depăsim limitele. Litigiul a fost unul extrem de dificil din cauza faptului că adversarul a ȋncercat să repună ȋn discuţie, ȋntr-un alt cadru procesual, aspecte de fond care făcuseră obiectul unor arbitraje internaţionale complicate. Chiar dacă ȋn cele din urmă instanţa a soluţionat dosarul pe baza excepţiilor ridicate de noi, apărarea noastră a presupus, ȋn faza scrisă, şi combaterea acelor aspecte de fond ale contractelor de privatizare istorice ȋncheiate cu cumpărători care nu au fost parte la acest dosar. De aceea, a fost nevoie să formăm o echipă solidă de avocaţi, reprezentând două case de avocatură, iar colaborarea cu colegii de la Schoenherr & Asociaţii a fost una excelentă. Dovada recunoaşterii efortului nostru este şi faptul că instanţa de judecată ne-a acordat integral cheltuielile de judecată, lucru care nu se ȋntâmplă foarte de des.”

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti