Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 
Print Friendly, PDF & Email

Noua Convenție OIM privind violența și hărțuirea la locul de muncă
25.06.2019 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

În cadrul Conferinței Internaționale de Dreptul Muncii, organizată de OIM în perioada 10-21 iunie 2019 la Geneva, a fost adoptată o nouă Convenție, însoțită de recomandări pentru a combate violența și hărțuirea la locul de muncă, potrivit unui comunicat.

Convenția privind violența și hărțuirea a fost adoptată de către delegați în ultima zi a Conferinței, înregistrându-se 439 voturi „pentru”, 7 voturi „împotrivă” și 30 de abțineri. Recomandările au fost aprobate cu 397 voturi „pentru”, 12 voturi „împotrivă” și 44 de abțineri.

Convenția statuează că violența și hărțuirea la locul de muncă constituie o violare a drepturilor omului, un abuz și o amenințare la adresa egalității șanselor, ceea ce este indecent și incompatibil cu munca decentă. Violența și hărțuirea sunt definite ca orice comportament, practici sau amenințări care au rolul de a provoca daune de natură psihică, psihologică, sexuală sau economică.

Convenția reamintește statelor membre că au responsabilitatea de a promova un „mediu general de toleranță zero” față de violență la locul de muncă.

Noul standard internațional de muncă urmărește să protejeze lucrătorii și angajații, indiferent de statutul lor contractual, și include persoanele în perioada de formare profesională, stagiari și ucenici, lucrătorii care au demisionat, voluntarii și solicitanții de locuri de muncă. Standardul recunoaște că „persoanele care exercită autoritatea, îndatoririle sau responsabilitățile unui angajator” pot fi, de asemenea, supuse violenței și hărțuirii.

:: Convenția

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate