Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
Noutăţi legislative
 
Print Friendly, PDF & Email

Proiectele de acte normative de pe ordinea de zi a Guvernului – 25 iunie 2019. UPDATE: Actele normative adoptate
26.06.2019 | JURIDICE.ro

Marți, 25 iunie 2019, Guvernul României a publicat lista cu proiectele de acte normative adoptate sau de care Guvernul a luat act în ședința Guvernului României din data de 20 iunie 2019, potrivit unui comunicat.

I. PROIECTE DE LEGI
1. Proiect de Lege privind modificarea și completarea Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală.

II. ORDONANȚE DE URGENȚĂ
1. Ordonanță de Urgență privind modificarea și completarea Legii nr. 202/2016 privind integrarea sistemului feroviar din România în spațiul feroviar unic european.
2. Ordonanță de Urgență privind activitățile de transport alternativ cu autoturism și conducător auto.
3. Ordonanță de Urgență privind operarea Sistemului de avertizare a populației în situații de urgență „RO-ALERT”.
4. Ordonanță de Urgență pentru modificarea și completarea Legii 346/2004 privind stimularea înființării și dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii.
5. Ordonanță de Urgență privind modificarea și completarea unor acte normative din domeniul îmbunătățirilor funciare
6. Ordonanță de Urgență privind Codul administrativ al României.
7. Ordonanță de Urgență privind aprobarea Programului multianual de finanțare a investiţiilor pentru modernizarea, reabilitarea, retehnologizarea şi extinderea sau înființarea sistemelor de alimentare centralizată cu energie termică ale localităților şi pentru modificarea şi completarea Legii serviciilor comunitare de utilități publice nr. 51/2006.
8. Ordonanță de Urgență pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul transportului de persoane.
9. Ordonanță de Urgență pentru modificarea şi completarea Ordonanței de urgenţă nr. 16/2018 privind asigurarea măsurilor necesare organizării şi desfășurării unor proiecte culturale, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.
10. Ordonanță de Urgență pentru modificarea şi completarea Ordonanței de urgenţă nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 249/2015 privind modalitatea de gestionare a ambalajelor şi a deșeurilor de ambalaje.

III. HOTĂRÂRI
1. Hotărâre pentru modificarea şi completarea art. 2 din Hotărârea Guvernului nr.838 din 2015 pentru aprobarea participării României la Studiul Internaţional pentru Procesul de Predare-Învăţare, dezvoltat de OECD-TALIS 2018.
2. Hotărâre privind abrogarea art. 24 din Normele de conservare şi restaurare a bunurilor culturale mobile clasate, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr.1546/2003.
3. Hotărâre privind trecerea unui teren din domeniul public al statului şi din administrarea Administraţiei Naţionale de Meteorologie, unitate cu statut de regie aflată sub autoritatea Ministerului Mediului, în domeniul public al oraşului Tăuţii Măgherăuş, jud. Maramureş.
4. Hotărâre privind modificarea datelor de identificare, actualizarea valorilor de inventar, precum şi înscrierea unor bunuri aflate în domeniul public al statului şi în administrarea Spitalului Clinic Căi Ferate Iaşi, unitate în subordinea Ministerului Transporturilor şi modificarea Anexei nr.16 la Hotărârea Guvernului nr.1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului.
5. Hotărâre privind aprobarea modelului steagului municipiului Câmpina, judeţul Prahova.
6. Hotărâre pentru modificarea anexelor 1 şi 2 la Hotărârea Guvernului nr. 1486/2005 privind asigurarea pazei şi protecției obiectivelor, bunurilor şi valorilor cu efective de jandarmi.
7. Hotărâre pentru prelungirea termenului de aplicare a prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 155/2017 privind aprobarea programelor naționale de sănătate pentru anii 2017 și 2018 și pentru modificarea secțiunii A din anexa la aceasta.
8. Hotărâre privind suplimentarea bugetului Ministerului Apelor şi Pădurilor din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului pentru realizarea în regim de urgenţă a unor lucrări de investiţii de prevenire şi înlăturare a efectelor calamităților naturale produse de inundații în perioada februarie-mai 2019 pe cursurile de apă din județele Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Caraş-Severin, Cluj, Covasna, Gorj, Hunedoara, Maramureș, Mureş, Neamţ, Satu Mare, Sălaj, Timiş, Vaslui, Vrancea.
9. Hotărâre privind suplimentarea bugetului Ministerului Mediului din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2019.
10. Hotărâre privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2019, pentru Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, pentru finanţarea Programului Naţional de Dezvoltare Locală etapele I şi II.
11. Hotărâre privind exercitarea, cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, a funcției publice de subprefect al județului Buzău de către domnul Dimian Leonard.
12. Hotărâre privind exercitarea, cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, a funcției publice de subprefect al județului Tulcea de către domnul Marinov Gabriel-Teodosie.

IV. MEMORANDUMURI
1. Memorandum cu tema: Prezentarea opţiunilor pentru utilizarea instrumentelor de finanţare specificate de Directiva (UE) 2018/410 şi decizia României privind implementarea acestora.
2. Memorandum cu tema: Aprobarea transmiterii de către Guvern, prin Secretariatul General al Guvernului, a unei cereri către Consiliul General al municipiului Bucureşti, privind emiterea unei hotărâri care are ca obiect trecerea a două terenuri cu suprafeţele de 388,10 mp şi 390,15 mp, situate în bd. Mircea Vodă, nr. 44, sector 3, Bucureşti, din proprietatea municipiului Bucureşti, în domeniul public al statului, în vederea dării acestora în administrarea Ministerului Finanțelor Publice.
3. Memorandum cu tema: Aprobarea revizuirii Programului INTERREG V-a România-Ungaria, în vederea transmiterii acestuia către Comisia Europeană și mandatarea Viceprim-ministrului, Ministrului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice să realizeze eventualele modificări ulterioare ale acestei variante a Programului, ca urmare a procesului de negociere cu Comisia Europeană și să retransmită documentul către Comisia Europeană.
4. Memorandum cu tema: Aprobarea rezultatului negocierilor între părți privind Acordul de Modificare și Reconfirmare a Acordului între Creditori privind Inițiativa IMM și a celui de-al doilea Acord de Modificare a Acordului de Finanțare privind Inițiativa IMM, și ca din partea României, aceste documente să fie semnate de către domnul Daniel-Vasile Suciu, viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice.

***

Luni, 24 iunie 2019, Guvernul României a publicat lista cu proiectele de acte normative incluse pe agenda ședinței Guvernului României din data de 25 iunie 2019, potrivit unui comunicat.

I. PROIECTE DE LEGI

1. Proiect de Lege privind unele măsuri pentru transpunerea în legislaţia naţională a Directivei UE 2016/800 a Parlamentului European şi a Consiliului din 11 mai 2016 privind garanţiile procedurale pentru copii care sunt persoane suspectate sau acuzate în cadrul procedurilor penale.
Proiectul poate fi consultat aici.

II. PROIECTE DE HOTĂRÂRI

1. Proiect de Hotărâre pentru modificarea şi completarea art. 2 din Hotărârea Guvernului nr.838 din 2015 pentru aprobarea participării României la Studiul Internaţional pentru Procesul de Predare-Învăţare, dezvoltat de OECD-TALIS 2018.
Proiectul poate fi consultat aici.
2. Proiect de Hotărâre privind abrogarea art. 24 din Normele de conservare şi restaurare a bunurilor culturale mobile clasate, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr.1546/2003.
Proiectul poate fi consultat aici.
3. Proiect de Hotărâre privind actualizarea adresei, valorilor de inventar şi a codului de clasificaţie ale unor bunuri din domeniul public al statului aflate în administrarea Ministerului Mediului şi înscrierea unui bun în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului şi darea acestuia în administrarea Ministerului Mediului, ca urmare a derulării activităţilor de optimizare şi dezvoltare a Reţelei Naţionale de Monitorizare a Calităţii Aerului, a realizării lucrărilor de amplasare și branșament electric, precum și a actualizării legislației specifice.
Proiectul poate fi consultat aici.
4. Proiect de Hotărâre privind trecerea unui teren din domeniul public al statului şi din administrarea Administraţiei Naţionale de Meteorologie, unitate cu statut de regie aflată sub autoritatea Ministerului Mediului, în domeniul public al oraşului Tăuţii Măgherăuş, jud. Maramureş,
Proiectul poate fi consultat aici.
5. Proiect de Hotărâre privind modificarea datelor de identificare, actualizarea valorilor de inventar, precum şi înscrierea unor bunuri aflate în domeniul public al statului şi în administrarea Spitalului Clinic Căi Ferate Iaşi, unitate în subordinea Ministerului Transporturilor şi modificarea Anexei nr.16 la Hotărârea Guvernului nr.1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului.
Proiectul poate fi consultat aici.
6. Proiect de Hotărâre privind aprobarea modelului steagului municipiului Câmpina, judeţul Prahova.
Proiectul poate fi consultat aici.
7. Proiect de Hotărâre pentru modificarea anexelor 1 şi 2 la Hotărârea Guvernului nr. 1486/2005 privind asigurarea pazei şi protecţiei obiectivelor, bunurilor şi valorilor cu efective de jandarmi.
Proiectul poate fi consultat aici.

III. MEMORANDUMURI

1. Memorandum cu tema: : Prezentarea opţiunilor pentru utilizarea instrumentelor de finanţare specificate de Directiva (UE) 2018/410 şi decizia României privind implementarea acestora.
Proiectul poate fi consultat aici.
2. Memorandum cu tema: Aprobarea transmiterii de către Guvern, prin Secretariatul General al Guvernului, a unei cereri către Consiliul General al municipiului Bucureşti, privind emiterea unei hotărâri care are ca obiect trecerea a două terenuri cu suprafeţele de 388,10 mp şi 390,15 mp, situate în bd. Mircea Vodă, nr. 44, sector 3, Bucureşti, din proprietatea municipiului Bucureşti, în domeniul public al statului, în vederea dării acestora în administrarea Ministerului Finanțelor Publice.
Proiectul poate fi consultat aici.


Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.