Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 
Print Friendly, PDF & Email

Noi reglementări privind asistența medicală comunitară
25.06.2019 | JURIDICE.ro

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 509 din data de 24 iunie 2019, a fost publicat Legea nr. 119/2019 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 18/2017 privind asistența medicală comunitară.

Legea pentru modificare stabilește că în categoria personalului care îndeplinește servicii și activități de asistență medicală comunitară intră și medicii care sunt încadrați în localitățile din Munții Apuseni și din Rezervația Biosferei «Delta Dunării», precum și din localitățile izolate sau de unde atragerea personalului se face cu dificultate.

Salariile de bază și celalte drepturi salariale, precum compensații, indemnizații, sporturii șamd, acordate medicilor și moașelor (personalului ce se regăsește în OUG) urmează a fi reglementat de Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Finanțarea cheltuielilor de personal (enumerați în cadrul OUG) se asigură din transferuri de la bugetul de stat către bugetele locale, prin bugetul Ministerului Sănătății.

Autoritățile administrației publice locale din localitățile din Munții Apuseni, din Rezervația Biosferei «Delta Dunării» urmează să asigure un spațiu funcțional, precum și bunurile și serviciile necesare întreținerii și funcționării activității medicale a echipei medicale.

Intrarea în vigoare: 27 iunie 2019.


Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.