Secţiuni » Jurisprudenţă
JurisprudenţăCEDOCJUECCRÎCCJJurisprudenţă curentă ÎCCJ / Dezlegarea unor chestiuni de drept / Recurs în interesul legii
Curţi de apelTribunaleJudecătorii
Curtea Constituţională
DezbateriCărţiProfesionişti
Marieta SAFTA


Conf. univ. dr. Marieta SAFTA


Print Friendly, PDF & Email

UNBR a transmis Curții Constituționale un Memoriu ref. sesizarea de neconstituționalitate privind modificarea Legii privind medierea şi organizarea profesiei de mediator
26.06.2019 | JURIDICE.ro

Marți, 25 iunie 2019, Uniunea Națională a Barourilor din România a informat că a remis către Curtea Constituțională a României un Memoriu cu privire la sesizarea de neconstituționalitate cu privire la Legea de modificare a Legii nr. 192/2006 privind medierea şi organizarea profesiei de mediator (Pl-x nr. 483/2016, Dosar nr. 1176/A/2019), potrivit unui comunicat semnat de prof. univ. dr. av. Traian Briciu, Președintele UNBR.

UNBR a apreciat că Legea de modificare a Legii nr. 192/2006 privind medierea şi organizarea profesiei de mediator intră în contradicție cu Decizia CCR nr. 266 din 7 mai 2014 şi cu Decizia CCR nr. 560 din 18 septembrie 2018 şi, implicit, contravin art. 1 alin. 5 şi art. 21 din Constituție.

În concluzie, s-a solicitat Curții Constituționale a României  să admită sesizarea de neconstituționalitate cu privire la Legea de modificare a Legii nr. 192/2006 privind medierea şi organizarea profesiei de mediator.


Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.