JurisprudenţăJurisprudenţă CEDOJurisprudenţă CJUEJurisprudenţă CCRJurisprudenţă ÎCCJJurisprudenţă curentă ÎCCJ / Dezlegarea unor chestiuni de drept / Recurs în interesul legiiJurisprudenţă Curţi de apelJurisprudenţă TribunaleJurisprudenţă Judecătorii
 
Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO)
CărţiProfesionişti
Print Friendly, PDF & Email

CEDO. Cauze împotriva României – 25 iunie 2019
26.06.2019 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Marți, 25 iunie 2019, Curtea Europeană a Drepturilor Omului s-a pronunțat în următoarele cauze împotriva României:

1. Bădoiu împotriva României

În unanimitate, Curtea a reținut încălcarea art. 3 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, fapt pentru care România trebuie să plătească reclamantului 19.500 de euro cu titlu de prejudiciu moral și 2000 de euro pentru taxe și costuri.

:: Hotărârea (în limba franceză)

2. Stoian împotriva României

În unanimitate, Curtea a reținut că art. 8 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului și art. 2 din Protocolul nr. 1 nu au fost încălcate.

:: Hotărârea (în limba engleză)

3. Dumitru și alții împotriva României

În unanimitate, Curtea a reținut încălcarea art. 6 pct. 1 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, fapt pentru care România trebuie să plătească primului reclamant 3600 de euro cu titlu de prejudiciu moral și 165 de euro pentru taxe și costuri.

:: Hotărârea (în limba engleză)

4. Nicolae Virgiliu Tănase împotriva României

Cu majoritate, Curtea a reținut că art. 2 și art. 6 pct. 1 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului nu au fost încălcate.

:: Hotărârea (în limba engleză)

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate