Secţiuni » Life
Life

ARTMARK. Azi un ou, mâine un teatru. Licitația de Artă Postbelică și Contemporană / 9 iulie 2019


26.06.2019 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content, Life
JURIDICE - In Law We Trust

Licitația de Artă Postbelică și Contemporană, inclusiv o secțiune caritabilă pentru construirea teatrului Grivița 53. ARTMARK, Palatul Cesianu-Racoviță / 9 iulie 2019, ora 19.00.

Artmark pune o importantă cărămidă la construirea Teatrului Grivița 53 prin intermediul Licitației de Artă Postbelică și Contemporană, din data de 9 iulie, care include o secțiune caritabilă dedicată în mod special acestui proiect.

În acest demers s-au alăturat o serie de artiști care girează cu operele lor unicitatea proiectului de a construi primul teatru privat din România ridicat cu sprijinul comunității.

Micuța Picasso (Alexandra Nechita), Gheorghe Fikl, Mihai Popescu, Francisc Chiuariu și Arantxa Etcheverria sunt artiștii care au creat și donat 5 sculpturi monumentale, de interior/exterior, sub forma unor ouă supradimensionate, cu înălţimea de 2 metri și diametrul de 1,65 metri, ce vor intra în licitația de artă contemporană din 9 iulie. “Ouăle pictate” au un preț de pornire de numai 5.000 de euro, însă estimările valorilor de piață ale acestora variază, funcție de cotația de piață a artiștilor donatori (între 8.000 și 45.000 euro).

„Grivița 53 este primul teatru construit împreună după 70 de ani, ultimul demers în acest sens a fost realizat de Liviu Ciulei în 1946. Eu am pus la vânzare casa bunicii mele și cu banii câștigați am achiziționat terenul. Pentru construcție am nevoie de implicarea voastră. Tot ce am făcut până astăzi în cariera mea, am făcut împreună, în echipă. Îmi doresc să construim mai mult decât un teatru, să construim un exemplu care să intre în istorie, să ne definească generația, să construim un spirit, o atitudine”, regizoarea

Chris Simion – Mercurian, inițiatoarea proiectului.

Licitația din data de 9 iulie include, de asemenea, și o selecție de lucrări postbelice şi contemporane, semnate de nume românești cu ecou internațional: Baba, Țuculescu, Bernea, Neagu, Ciucurencu, Brătescu, Câlția, Ilfoveanu, Dumitrescu și mulți alții.

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti