Asigurări pentru avocaţi, Barouri, Citate juridice, Grile juridice, INTERPROFESIONAL, Jurisprudenţă inedită CITR, Legal Days, Legal FUN, Legal Style, NOTARIAT, Revista revistelor juridice, Sistemul judiciar, Studenţi la drept, TOP LEGAL
 
Sistemul judiciar [MJ, CSM, INM, SNG, PÎCCJ, DNA, parchete]
Secţiune dezvoltată în parteneriat cu CSM, Ministerul Public şi DNA
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Viorica Dăncilă: Guvernul României nu va emite nicio Ordonanță de Urgență legată de funcționarea justiției
26.06.2019 | JURIDICE.ro


Marți, 25 iunie 2019, Viorica Dăncilă, premierul României, a făcut unele declarații cu privire la modificarea Legilor Justiției, potrivit unui comunicat.

Viorica Dăncilă: „Am observat că în spațiul public sunt lansate din nou discuții despre modul în care ar trebui să acționeze sau să nu acționeze Guvernul în privința funcționării sistemului judiciar.

Se recomandă Executivului să emită de îndată un act normativ pentru ca după câteva fraze, în același text, să i se spună să nu dea ordonanțe de urgență.

Mă uimește faptul că cei care susțineau că nu trebuie să mai fie adoptate ordonanțe de urgență în domeniul justiției și care au introdus acest aspect în referendumul din 26 mai sunt cei care acum îndeamnă Guvernul să ia măsuri în regim de urgență.

Noi am înțeles votul de la referendum și, așa cum am spus de nenumărate ori, vom respecta opinia cetățenilor referitoare la faptul că Guvernul nu trebuie să mai emită ordonanțe de urgență în legătură cu funcționarea sistemului judiciar.

Prin urmare, Guvernul României nu va emite nicio ordonanță de urgență legată de funcționarea justiției.

Susțin ferm că orice modificare legislativă în privința funcționării sistemului judiciar trebuie să treacă printr-o dezbatere transparentă, printr-o consultare amplă a organizațiilor profesionale din sistemul judiciar, prin implicarea Consiliului Superior al Magistraturii și consultarea organismelor internaționale în domeniu.

În ceea ce privește recomandările organismelor internaționale privind funcționarea sistemului judiciar din România, Ministerul Justiției va urma întocmai procedurile existente.”

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate