JurisprudenţăJurisprudenţă CEDOJurisprudenţă CJUEJurisprudenţă CCRJurisprudenţă ÎCCJJurisprudenţă curentă ÎCCJ / Dezlegarea unor chestiuni de drept / Recurs în interesul legiiJurisprudenţă Curţi de apelJurisprudenţă TribunaleJurisprudenţă Judecătorii
 
Curtea Constituţională
DezbateriCărţiProfesionişti
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

CCR. Obiecție de neconstituționalitate ref. modificarea Legii privind medierea si organizarea profesiei de mediator, respinsă. UPDATE: Poziția Consiliului de Mediere
27.06.2019 | JURIDICE.ro


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice

Miercuri, 26 iunie 2019, Consiliul de Mediere a dat publicității următorul comunicat:

„Avem bucuria de a vă anunța că astăzi, 26 iunie 2019, Curtea Constituțională a României a luat în discuție obiecția de neconstituționalitate formulată la Legea pentru modificarea și completarea Legii Nr. 192/2006 privind medierea și organizarea profesiei de mediator, în urma judecării cauzei decizia Curții fiind de respingere a acesteia.

Pe această cale, Consiliul de Mediere adresează mulțumiri onoratei Curți Constituționale a României pentru consecvența decizională ce o definește, dar și coaliției de guvernare, inițiatorilor și susținătorilor proiectului de lege, fără suportul cărora medierea nu ar fi beneficiat de o reală șansă de reafirmare.

Nu în ultimul rând, se adresează un gând de mulțumire membrilor fostului și actualului Consiliu de Mediere, care în mod necontenit au luptat pentru consolidarea și promovarea medierii și a profesiei de mediator.”

***

Miercuri, 26 iunie 2019, Plenul Curții Constituționale, învestit în temeiul art. 146 lit. a) teza întâi din Constituție și al art. 11 alin. (1) lit. A. a) și art. 15 din Legea nr. 47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale, a luat în dezbatere, în cadrul controlului anterior promulgării obiecția de neconstituționalitate a art. I pct. 3 şi art. I pct. l6 din Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr. 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator, obiecție formulată de deputați aparținând Grupurilor parlamentare ale Partidului Național Liberal și Uniunii Salvați România, potrivit unui comunicat.

În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a respins, ca inadmisibilă, obiecţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. I pct. 3 [cu referire la art. 2 alin. (6) și (9) din Legea nr. 192/20016] și art. I pct.1 6 [cu referire la art. 61 alin. (3) și (4) din Legea nr. 192/2006] din Legea pentru modificarea și completarea Legii nr. 192/2006 privind medierea și organizarea profesiei de mediator.

Decizia este definitivă și general obligatorie și se comunică Președintelui României.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate