Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Populația școlară a fost de 2547.3 mii de persoane în anul școlar / universitar 2018-2019


27 iunie 2019 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Populația școlară din sistemul național de educație a fost în anul școlar/universitar 2018-2019 de 3547,3 mii elevi și studenți1, în scădere cu 31,3 mii comparativ cu anul școlar/universitar precedent, potrivit unui comunicat al Institutului Național de Statistică.

Învățământul antepreșcolar și preșcolar, învățământul postliceal, precum și învățământul profesional sunt nivelurile educaționale în care populația școlară a crescut (cu 1,0%, 0,5% respectiv 0,3%) comparativ cu anul școlar/universitar precedent.

Numărul absolvenților din anul școlar/universitar 2017-2018 a fost de 501,8 mii elevi și studenți, în creștere cu 0,8% comparativ cu anul școlar/universitar precedent.

Înscrișii în anul școlar/universitar 2018-2019

În anul școlar/universitar 2018-2019, aproape jumătate din populația școlară s-a regăsit în învățământulul primar și gimnazial (46,6%), iar circa o treime în învățământul liceal și cel antepreșcolar și preșcolar (17,8%, respectiv 15,4%).

Din totalul populației școlare cuprinsă în sistemul de educație, 50,0% au fost elevii1și studenții de sex masculin și 72,0% au studiat în mediul urban.

Comparativ cu anul școlar/universitar precedent, învățământul antepreșcolar și preșcolar, învățământul postliceal și învățământul profesional sunt nivelurile care au înregistrat creșteri ale populației școlare (+5,4 mii copii, +0,5 mii elevi, respectiv +0,2 mii elevi). În învățământul profesional au fost înscriși 90,5 mii elevi, acesta rămânând în continuare nivelul educațional cel mai puțin reprezentat în totalul populației școlare (2,5%), urmat de învățământul postliceal și de maiștri, cu 92,4 mii elevi (2,6% din totalul populației școlare).

Învățământul primar și gimnazial, precum și cel liceal au cunoscut cele mai accentuate diminuări ale numărului de elevi înscriși în anul școlar 2018-2019 față de cel anterior (-24,3 mii, respectiv -8,0 mii).

Unitățile de învățământ care au funcționat în anul școlar/universitar 2018-2019 au aparținut, în principal, nivelurilor de educație primar și gimnazial (57,0%), liceal (21,1%), respectiv antepreșcolar și preșcolar (17,1%).

Populația școlară a fost cuprinsă cu preponderență (95,1%) în unitățile școlare publice, iar numai 4,9% în unități școlare private.

Pe niveluri educaționale, cele mai reduse ponderi ale elevilor/studenților înscriși în unitățile din învățământul public s-au regăsit în învățământul superior (87,7%), respectiv postliceal (53,9%).

Gradul de cuprindere în învățământ a populației de vârstă școlară, în anul școlar/universitar 2018-2019*)

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii