Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Populația școlară a fost de 2547.3 mii de persoane în anul școlar / universitar 2018-2019
27.06.2019 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Populația școlară din sistemul național de educație a fost în anul școlar/universitar 2018-2019 de 3547,3 mii elevi și studenți1, în scădere cu 31,3 mii comparativ cu anul școlar/universitar precedent, potrivit unui comunicat al Institutului Național de Statistică.

Învățământul antepreșcolar și preșcolar, învățământul postliceal, precum și învățământul profesional sunt nivelurile educaționale în care populația școlară a crescut (cu 1,0%, 0,5% respectiv 0,3%) comparativ cu anul școlar/universitar precedent.

Numărul absolvenților din anul școlar/universitar 2017-2018 a fost de 501,8 mii elevi și studenți, în creștere cu 0,8% comparativ cu anul școlar/universitar precedent.

Înscrișii în anul școlar/universitar 2018-2019

În anul școlar/universitar 2018-2019, aproape jumătate din populația școlară s-a regăsit în învățământulul primar și gimnazial (46,6%), iar circa o treime în învățământul liceal și cel antepreșcolar și preșcolar (17,8%, respectiv 15,4%).

Din totalul populației școlare cuprinsă în sistemul de educație, 50,0% au fost elevii1și studenții de sex masculin și 72,0% au studiat în mediul urban.

Comparativ cu anul școlar/universitar precedent, învățământul antepreșcolar și preșcolar, învățământul postliceal și învățământul profesional sunt nivelurile care au înregistrat creșteri ale populației școlare (+5,4 mii copii, +0,5 mii elevi, respectiv +0,2 mii elevi). În învățământul profesional au fost înscriși 90,5 mii elevi, acesta rămânând în continuare nivelul educațional cel mai puțin reprezentat în totalul populației școlare (2,5%), urmat de învățământul postliceal și de maiștri, cu 92,4 mii elevi (2,6% din totalul populației școlare).

Învățământul primar și gimnazial, precum și cel liceal au cunoscut cele mai accentuate diminuări ale numărului de elevi înscriși în anul școlar 2018-2019 față de cel anterior (-24,3 mii, respectiv -8,0 mii).

Unitățile de învățământ care au funcționat în anul școlar/universitar 2018-2019 au aparținut, în principal, nivelurilor de educație primar și gimnazial (57,0%), liceal (21,1%), respectiv antepreșcolar și preșcolar (17,1%).

Populația școlară a fost cuprinsă cu preponderență (95,1%) în unitățile școlare publice, iar numai 4,9% în unități școlare private.

Pe niveluri educaționale, cele mai reduse ponderi ale elevilor/studenților înscriși în unitățile din învățământul public s-au regăsit în învățământul superior (87,7%), respectiv postliceal (53,9%).

Gradul de cuprindere în învățământ a populației de vârstă școlară, în anul școlar/universitar 2018-2019*)

Secţiuni: Content | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO