« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Infrastructură
Profesionişti
 

Noile criteriile de performanță privind constituirea, încadrarea și dotarea serviciilor voluntare și a serviciilor private pentru situații de urgență
02.07.2019 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 533 din 28 iunie 2019 a fost publicat Ordinul ministrului Afacerilor Interne nr. 75/2019 pentru aprobarea Criteriilor de performanță privind constituirea, încadrarea și dotarea serviciilor voluntare și a serviciilor private pentru situații de urgență.

Reglementarea îmbogățește multitudinea de reglementări europene și naționale cu privire la situațiil de urgență și este de interes pentru unitățile administrativ-teritoriate (UAT), în ce privește serviciile voluntare pentru situații de urgență, precum și de maxim interes pentru societățile care prestează servicii private pentru situații de urgență.

Criteriile pentru serviciile voluntare și societățile care prestează asemenea servicii sunt diferite, atât în ce privește încadrarea cu personal cât și aspectele operaționale (amplasare, dotări).

Serviciile private se constituie pe următoarele tipuri:
a) servicii tip P1 – ca servicii proprii, la nivelul operatorilor economici și instituțiilor;
b) servicii tip P2 – ca servicii proprii la nivelul operatorilor economici supuși legislației privind controlul accidentelor majore în care sunt implicate substanțe periculoase;
c) servicii tip P3 – ca servicii proprii, la nivelul operatorilor economici și instituțiilor care desfășoară activități cu risc de incendiu sau ca societăți prestatoare de servicii.

Noile criterii sunt importante și pentru instituțiile și societățile care au obligații legale de protecție. De exemplu, potrivit art. 37 alin. 3 din Criterii, au obligația constituirii serviciului tip P3 operatorul economic și instituția care are în administrare în același sector de competență: a) construcții pentru producție și/sau depozitare, identificate cu risc mare și/sau foarte mare de incendiu, pe o suprafață desfășurată însumată mai mare de 50.000 mp; b) utilaje și instalații tehnologice identificate cu risc mare și/sau foarte mare de incendiu, pe o suprafață desfășurată însumată mai mare de 50.000 mp; c) tipul de construcții, utilaje și instalații specificate la lit. a) și b), identificate cu risc mare și/sau foarte mare de incendiu, dacă suma suprafețelor desfășurate este mai mare de 50.000 mp. De asemenea, potrivit art. 40 din Criterii, obligația operatorilor economici/instituțiilor de a constitui servicii private poate fi îndeplinită și prin încheierea unui contract cu un serviciu voluntar sau privat, în condițiile precizare în articolele care urmează după art. 40.

Pentru ușurarea conformării, Criteriile conțin, în anexa 1 și STRUCTURA-CADRU a Regulamentului de organizare și funcționare a serviciilor voluntare și serviciilor private pentru situații de urgență.

 
Secţiuni: Construcții, Infrastructură, Lege 9 | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD