Secţiuni » Avocaţi
Avocaţi (UNBR, INPPA şi barouri)

Baroul Dolj. Precizări ref. examenul de admitere în profesie / Sesiunea august 2019


2 iulie 2019 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Avocați, Flux informații

Marți, 2 iulie 2019, Baroul Dolj a adus la cunoștință candidaților faptul că examenul de primire în profesia de avocat şi admitere în cadrul Institutului Naţional pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor (în vederea dobândirii titlului profesional de avocat stagiar) şi de primire în profesia de avocat a persoanelor care au absolvit examenul de definitivat în alte profesii juridice se organizează în sesiunea august 2019, la data de 30 august 2019, potrivit unui comunicat.

Examenul se va susține în cadrul Institutului Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților – I.N.P.P.A.

Examenul se va desfăşura la Bucureşti, prin susţinerea unui test grilă ce cuprinde 100 de întrebări din toate materiile de examen. Vor fi declarați admiși candidații care vor obține cel puțin 10 puncte la fiecare disciplină în parte și un punctaj total de cel puțin 70 de puncte. Materiile de examen sunt: organizarea și exercitarea profesiei de avocat; drept civil; drept procesual civil; drept penal; drept procesual penal.

Tematica de examen este cea stabilită prin Hotărârea nr. 463 din 5 iunie 2019 a Consiliului Uniunii Naţionale a Barourilor din România.

Înscrierea la examen se va desfăşura astfel: cererile împreună cu dosarul de înscriere se depun în două exemplare în perioada 8 iulie 2019 (ora 8.00) – 2 august 2019 (ora 16.00) la secretariatul baroului la care candidatul urmează să-și desfășoare activitatea în cazul în care va fi declarat admis (unul conținând copii legalizate ale actelor de studii, acte originale și copii certificate, iar altul conținând fotocopii ale actelor depuse în primul dosar) și va cuprinde cererea-tip, însoțită de actele prevăzute de Regulamentul de examen, aprobat prin Hotărârea nr. 462 din 5 iunie 2019 a Consiliului U.N.B.R.).

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică