Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Infrastructură
Profesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Metodologia de supervizare a modului de funcționare a sistemului achizițiilor publice/sectoriale, concesiunilor de lucrări și servicii
03.07.2019 | JURIDICE.ro

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 544 din 3 iunie 2019 a fost publicat Ordinul președintelui Agenției Naționale pentru Achiziții Publice nr. 1760/2019 pentru aprobarea Metodologiei de supervizare a modului de funcționare a sistemului achizițiilor publice/sectoriale, concesiunilor de lucrări și servicii.

Metodologia are ca obiect stabilirea modului de interacțiune a ANAP cu autoritățile/entitățile contractante în vederea realizării activității de supervizare a modului de funcționare a sistemului achizițiilor.

Echipele de supervizare nu realizează acțiuni de verificare/control care să aibă ca obiect sancționarea respectivelor autorități contractante.

Analizele echipelor de supervizare au ca scop identificarea corectă a cauzelor care au condus la abordări neeficiente și/sau defectuoase ale autorităților/entităților contractante în realizarea achizițiilor/concesiunilor și/sau a măsurilor sistemice care trebuie adoptate pentru îmbunătățirea performanței în domeniul achizițiilor publice/sectoriale/concesiunilor.

În esență, echipele de supervizare trebuie să asigure o abordare unitară la nivel național a problemelor de achiziții publice, luând în considerare:
a) legislația în materia achizițiilor publice/sectoriale/concesiunilor;
b) informațiile disponibile la adresa de internet www.achizitiipublice.gov.ro;
c) decizii ale Consiliului Național pentru Soluționarea Contestațiilor/instanțe;
d) informațiile publicate pe site-ul oficial al Uniunii Europene și jurisprudența Curții de Justiție a Uniunii Europene.


Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.