Secţiuni » Arii de practică » Business » Achiziţii publice
Achiziţii publice
DezbateriCărţiProfesionişti

Metodologia de supervizare a modului de funcționare a sistemului achizițiilor publice/sectoriale, concesiunilor de lucrări și servicii
03.07.2019 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Achiziții publice, Infrastructură, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 544 din 3 iunie 2019 a fost publicat Ordinul președintelui Agenției Naționale pentru Achiziții Publice nr. 1760/2019 pentru aprobarea Metodologiei de supervizare a modului de funcționare a sistemului achizițiilor publice/sectoriale, concesiunilor de lucrări și servicii.

Metodologia are ca obiect stabilirea modului de interacțiune a ANAP cu autoritățile/entitățile contractante în vederea realizării activității de supervizare a modului de funcționare a sistemului achizițiilor.

Echipele de supervizare nu realizează acțiuni de verificare/control care să aibă ca obiect sancționarea respectivelor autorități contractante.

Analizele echipelor de supervizare au ca scop identificarea corectă a cauzelor care au condus la abordări neeficiente și/sau defectuoase ale autorităților/entităților contractante în realizarea achizițiilor/concesiunilor și/sau a măsurilor sistemice care trebuie adoptate pentru îmbunătățirea performanței în domeniul achizițiilor publice/sectoriale/concesiunilor.

În esență, echipele de supervizare trebuie să asigure o abordare unitară la nivel național a problemelor de achiziții publice, luând în considerare:
a) legislația în materia achizițiilor publice/sectoriale/concesiunilor;
b) informațiile disponibile la adresa de internet www.achizitiipublice.gov.ro;
c) decizii ale Consiliului Național pentru Soluționarea Contestațiilor/instanțe;
d) informațiile publicate pe site-ul oficial al Uniunii Europene și jurisprudența Curții de Justiție a Uniunii Europene.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti