Secţiuni » Arii de practică » Business » Banking
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti

ÎCCJ. Contract de credit. Comision de acordare a creditului – clauză legală


26 iulie 2019 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Banking, SELECTED

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că o clauză dintr-un contract de credit – care prevede în sarcina împrumutatului obligaţia de a achita băncii un comision de acordare a creditului, fiind indicată suma exactă – este o clauză valabilă și transparentă, întrucât împrumutatul a fost în măsură să prevadă, la data încheierii convenţiei de credit, care sunt consecinţele juridice şi economice pe care le implică respectivul comision. În speță, instanța supremă a considerat legal comisionul de acordare a creditului, întrucât valoarea comisionului (4220 CHF) şi modalitatea lui de calcul sunt prezentate detaliat în contract. (Decizia nr. 167 din 31 ianuarie 2019, pronunțată de Secția a II-a civilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție)

* A se vedea dezbaterile Buletin hidrologic: gheață la mal (cursul CHF) (ediția 105)Clauze abuzive, franci elvețieni și altele asemenea (ediția 49)Clauzele abuzive, un teren pe care consumatorii câștigă (încă prea puțin?) teren (ediția 14)

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică