« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti

ÎCCJ. Discriminare pe criteriul gradului de rudenie
11.07.2019 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că reprezintă discriminare anunţul public al unei unități școlare privind restricţionarea accesului la educaţie generată prin condiţionarea accesului copiilor în clasa pregătitoare pe criteriul gradului de rudenie (frate, părinţi, bunici, tutori legali care au absolvit cursurile liceului/sunt angajaţi sau foşti angajaţi, care sunt sau au fost cadre didactice, care sunt absolvenţi ai liceului), faptă de natură să atragă răspunderea juridică adecvată. Astfel, potrivit art. 11 alin. 1, coroborat cu art. 26 alin. 1 din OG nr. 137/2000, răspunderea juridică se angajează pentru simpla condiţionare cu efectul potenţial sau produs al refuzului sau restricţionării accesului la sistemul de educaţie oferit de o anumită unitate. În speță, intervenția Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş – prezentată de acesta ca fiind de natura medierii – au fost demarate/realizate ulterior adoptării respectivei hotărâri de către unitatea şcolară, astfel că nu se impune diminuarea amenzii contravenţionale de la 4000 la 2000 RON. (Decizia nr. 92 din 16 ianuarie 2019, pronunțată de Secția de contencios administrativ și fiscal a Înaltei Curți de Casație și Justiție)

 
Secţiuni: C. administrativ, JURIDICE.ro, Jurisprudență curentă ÎCCJ, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD