« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
 

Curtea de Apel București. Răspundere civilă delictuală. Momentul de la care începe să curgă prescripţia dreptului la acţiune
05.07.2019 | Alina GAJA

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Alina Gaja

Curtea de Apel București a reținut că, dacă fapta ilicită alegată a fost săvârşită împreună de 2 persoane, acţionarea în judecată doar a unuia din făptuitori nu face ca prescripţia dreptului la acţiune împotriva celui de-al doilea să curgă doar de la data rămânerii definitive (irevocabile) a hotărârii judecătoreşti în care se reţine participarea la faptă şi a celui de-al doilea. În caz contrar, reclamantul ar beneficia de o amânare a începutului prescripţiei neprevăzută de lege, iar al doilea presupus făptuitor ar avea un regim juridic mai defavorabil sub aspectul începutului prescripţiei (în raport cu primul făptuitor), regim care ar decurge doar din opţiunea unilaterală a reclamantului, de a-i chema în judecată succesiv. (Decizia nr. 134 R din 20 februarie 2019, pronunțată de Secția a IV-a Civilă a Curții de Apel București)

Alina Gaja
Masterand Facultatea de Drept, Universitatea din București

 
Secţiuni: Drept civil, JURIDICE.ro, Jurisprudență, Jurisprudență Curți de Apel, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD