Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Judecătoria Focșani. Majorare pensie de întreținere
09.07.2019 | Andreea GRIGORESCU

Secţiuni: Drept civil, Dreptul familiei, Jurisprudență Judecătorii, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Andreea Grigorescu

Andreea Grigorescu

Judecătoria Focşani a hotărât că este întemeiată cererea reclamantei de majorare a pensiei de întreţinere, având în vedere că veniturile pârâtului au crescut şi venitul minim pe economia naţională este de 1950 lei lunar, conform art. 531 C. civ. (instanţa judecătorească, poate mări sau micşora obligaţia de întreţinere, după cum se schimbă mijloacele celui care dă întreţinerea sau nevoia celui ce o primeşte), nevoile minorului sporind cu vârsta. În speţă, deşi pârâtul s-a apărat arătând că ”din cauza unei traume suferite în urma relaţiei pe care a avut-o cu reclamanta nu a reuşit să se mai angajeze şi să îşi poată câştiga existenţa, reclamanta dorind doar să facă un copil cu acesta şi să obţină de la el pensie de întreţinere”, instanţa a majorat pensia de întreţinere de la 150 la 290 de lei lunar. (Sentinţa civilă nr. 1457 din 1 martie 2019, pronunţată de Judecătoria Focşani)

Andreea Grigorescu, I Law You

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti