Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Judecătoria Focșani. Majorare pensie de întreținere


9 iulie 2019 | Andreea GRIGORESCU

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro
Andreea Grigorescu

Andreea Grigorescu

Judecătoria Focşani a hotărât că este întemeiată cererea reclamantei de majorare a pensiei de întreţinere, având în vedere că veniturile pârâtului au crescut şi venitul minim pe economia naţională este de 1950 lei lunar, conform art. 531 C. civ. (instanţa judecătorească, poate mări sau micşora obligaţia de întreţinere, după cum se schimbă mijloacele celui care dă întreţinerea sau nevoia celui ce o primeşte), nevoile minorului sporind cu vârsta. În speţă, deşi pârâtul s-a apărat arătând că ”din cauza unei traume suferite în urma relaţiei pe care a avut-o cu reclamanta nu a reuşit să se mai angajeze şi să îşi poată câştiga existenţa, reclamanta dorind doar să facă un copil cu acesta şi să obţină de la el pensie de întreţinere”, instanţa a majorat pensia de întreţinere de la 150 la 290 de lei lunar. (Sentinţa civilă nr. 1457 din 1 martie 2019, pronunţată de Judecătoria Focşani)

Andreea Grigorescu, I Law You

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii