Internaţional (Juridice din lumea largă)
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Franța. Trei muncitori au descoperit 34 de lingouri de aur într-o pivniță
08.07.2019 | JURIDICE.ro


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice

Trei muncitori care lucrau într-o pivniţă la Vouzon (Loire-et-Cher), au descoperit 34 de lingouri de aur cu o valoare estimată la 1 milion de euro, potrivit theworldnews.net.

Ca urmare a acestei descoperiri, proprietarul a propus ”un protocol tranzacţional de împărţire la trei”. El îşi păstra jumătate din valoarea comorii (500.000 de euro) şi lor le dădea restul. Fiecare se alegea, deci, cu 139.000 de euro, cu un bonus pentru directorul tehnic al lucrării şi şeful de echipă.

Muncitorul cu ciocanul pneumatic a sesizat ulterior instanța, considerând că lui i se cuvine o parte mai mare. În 2017, tribunalul din Blois, a judecat spunând că el împreună cu muncitorul cu lopata sunt descoperitorii comorii şi trebuie să-şi împartă jumătate din suma totală, restul rămânând de drept propietarului.

Muncitorul cu lopata a făcut apel, considerând că el era singurul descoperitor al comorii. Curtea de Apel i-a dat dreptate. Această muncă în comun nu avea ca finalitate descoperirea vreunei comori, deci, în această speţă, avem de a face cu un singur descoperitoracela care a făcut posibil ca comoară să fie scoasă la lumină, deci muncitorul cu lopata are dreptul la jumătate din sumă, adică o jumătate de milion de euro.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate