Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Judecătoria Pitești. Reducerea procentului din venitul realizat pentru stabilirea pensiei de întreținere. Netemeinicie
10.07.2019 | Beatrice-Larisa RUSU

Secţiuni: Drept civil, Dreptul familiei, Jurisprudență Judecătorii, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Beatrice-Larisa Rusu

Beatrice-Larisa Rusu

Judecătoria Pitești a hotărât că nu este întemeiată solicitarea unui părinte, în sarcina căruia s-a stabilit plata pensiei de întreținere pentru minorul rezultat din căsătorie în cuantum de 16,5% din veniturile realizate, de reducere a pensiei de întreținere la 11 %, pe motiv că mai are și alți minori în întreținere. Conform art. 529 alin. 2 C. civ. – când întreținerea este datorată de părinte, ea se stabilește până la o pătrime din venitul său lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii și o jumătate pentru 3 sau mai mulți copii – astfel că un calcul matematic simplu demonstrează că dacă se înmulțește procentul de 16,5% cu numărul copiilor reclamantului (3 copii), rezultă că pensia de întreținere stabilită în favoarea minorului este în limitele legale. Instanța a arătat că dacă pentru doi copii se datorează până la o treime din venitul net, pentru 3 copii datorându-se jumătate, procentul este același (16,5%), iar nu cum eronat a înțeles reclamantul să împartă o treime din venitul său net la 3 copii. (Sentința civilă nr. 513 din 30 ianuarie 2019, pronunțată de Judecătoria Pitești)

Beatrice-Larisa Rusu, I Law You

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti