Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Conducerea ANAF s-a întâlnit cu antreprenorii din Constanța


8 iulie 2019 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Fiscalitate, Flux informații

Vineri, 5 iulie 2019, Ministerul Finanțelor Publice, prin Agenția Națională pentru Administrare Fiscală, a continuat, la Constanța, seria conferințelor dedicate educării fiscale a contribuabililor. Obiectivele acestui demers sunt conștientizarea de către antreprenori a importanței respectării obligațiilor fiscale și prevenirea consecințelor evaziunii fiscale, potrivit unui comunicat.

Principalele teme abordate au fost: modernizarea ANAF, măsurile pe care instituția intenționează să le implementeze pentru creșterea colectării veniturilor bugetare și implicarea contribuabililor în procesul de proiectare și implementare a acestor măsuri, menite a îmbunătăți conformarea fiscală.

În cadrul evenimentului au fost discutate două pachete de măsuri pentru restructurarea financiară și îmbunătățirea administrării fiscale. 15% din contribuabilii activi înregistrați fiscal în România, adică 251.000 de entități publice și private, care angrenează aproximativ 500.000 angajați, datorau aproximativ 29,6 mld. de lei la buget, la finalul anului trecut. Deoarece în primele 4 luni din 2019 s-a recuperat aproximativ 2% din totalul acestor creanțe, există două categorii de facilități pentru a crește gradul de colectare a creanțelor:
– restructurarea obligațiilor bugetare restante la 31 decembrie 2018 pentru debitorii cu datorii mai mari de 1 milion de lei
– anularea dobânzilor, penalităților și majorărilor de întârziere datorate de cei care achită obligațiile bugetare principale până la data de până la 30 noiembrie 2019, pentru datoriile mai mici de 1 milion de lei, sau mai mari de 1 milion de lei, dacă nu se incadrează în restructurare.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică