Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Conducerea ANAF s-a întâlnit cu antreprenorii din Constanța


08.07.2019 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content, Fiscalitate
JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 5 iulie 2019, Ministerul Finanțelor Publice, prin Agenția Națională pentru Administrare Fiscală, a continuat, la Constanța, seria conferințelor dedicate educării fiscale a contribuabililor. Obiectivele acestui demers sunt conștientizarea de către antreprenori a importanței respectării obligațiilor fiscale și prevenirea consecințelor evaziunii fiscale, potrivit unui comunicat.

Principalele teme abordate au fost: modernizarea ANAF, măsurile pe care instituția intenționează să le implementeze pentru creșterea colectării veniturilor bugetare și implicarea contribuabililor în procesul de proiectare și implementare a acestor măsuri, menite a îmbunătăți conformarea fiscală.

În cadrul evenimentului au fost discutate două pachete de măsuri pentru restructurarea financiară și îmbunătățirea administrării fiscale. 15% din contribuabilii activi înregistrați fiscal în România, adică 251.000 de entități publice și private, care angrenează aproximativ 500.000 angajați, datorau aproximativ 29,6 mld. de lei la buget, la finalul anului trecut. Deoarece în primele 4 luni din 2019 s-a recuperat aproximativ 2% din totalul acestor creanțe, există două categorii de facilități pentru a crește gradul de colectare a creanțelor:
– restructurarea obligațiilor bugetare restante la 31 decembrie 2018 pentru debitorii cu datorii mai mari de 1 milion de lei
– anularea dobânzilor, penalităților și majorărilor de întârziere datorate de cei care achită obligațiile bugetare principale până la data de până la 30 noiembrie 2019, pentru datoriile mai mici de 1 milion de lei, sau mai mari de 1 milion de lei, dacă nu se incadrează în restructurare.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro