BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Judecătoria Deva. Lipsa de competență a judecătoriilor în soluționarea cererilor privind schimbările de nume

12.07.2019 | Andreea GRIGORESCU
Newsletter
Instagram
Facebook
Andreea Grigorescu

Andreea Grigorescu

Judecătoria Deva a hotărât că este neîntemeiată cererea  de pronunțare a unei hotărâri prin care să se dispună schimbarea numelui pârâtei, respectiv reluarea numelui pârâtei avut înaintea căsătoriei, întrucât judecătoriile nu sunt competente pentru soluţionările unor astfel de cereri. Cererile pentru modificarea numelui se rezolvă pe cale administrativă. Astfel, conform art. 6 alin. 1 din OG 41/2003, persoana care solicită schimbarea numelui pe cale administrativă depune o cerere la serviciul public comunitar de evidență a persoanelor, aflat în subordinea consiliului local al comunei, orașului, municipiului sau al sectorului municipiului București, în a cărui rază teritorială își are domiciliul. Cererea se depune personal sau prin împuternicit cu procură specială sau împuternicire avocațială. (Sentința civilă nr. 473 din 19 martie 2019, pronunțată de Secția civilă a Judecătoriei Deva)

Andreea Grigorescu, I Law You

Newsletter
Instagram
Facebook

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate