Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
 
Print Friendly, PDF & Email

Judecătoria Iași. Daune morale de 70.000 euro pentru prescrierea eronată a medicamentației
10.07.2019 | Irina RÎMARU


Irina Rîmaru

Irina Rîmaru

Judecătoria Iași consideră că suma de 70.000 euro reprezintă o satisfacție echitabilă pentru prejudiciul moral suferit ca urmare a gravei culpe medicale în prescrierea eronată a medicamentației cu metotrexat. Instanța a statuat că deși nu s-a reținut primejduirea concretă a vieții reclamantei, s-a putut reține o periclitare potențială a vieții acesteia. În speță, în urma unui consult de specialitate, reclamantei i s-a prescris un tratament cu Methrotrexate, în doză de 10 mg de două ori pe săptămână. În aceeași zi, medicul de familie a eliberat rețeta pentru medicamentul Methrotrexate PCH 10 mg de două ori pe zi și nu de două ori pe săptămână potrivit recomandării specialistului și fără acid folic, deși îi fusese recomandat. Așa încât, în urma dozei toxice, simptomatologia prezentată de reclamantă a condus la internarea acesteia. (Sentinţa civilă nr. 6858 din 12 iunie 2019, pronunţată de Judecătoria Iași)

Irina Rîmaru

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate