Secţiuni » Jurisprudenţă » ÎCCJ » Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
ÎCCJ. Jurisprudenţă curentă

ÎCCJ. Fonduri europene. Abuz al autorității contractante
22.07.2019 | JURIDICE.ro

Secţiuni: C. administrativ, Jurisprudență curentă ÎCCJ, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât, în materie de fonduri europene, că se circumscrie noţiunii de abuz ”atitudinea autorității de pasivitate şi lipsă de reacţie în privinţa solicitărilor beneficiarului, deşi cunoştea situaţia de fapt a derulării contractului de finanțare, precum şi înaintarea unor adrese formale în care i-a pus în vedere acestuia să solicite plata tranşei a II-a, deşi îi fusese adus la cunoştinţă faptul imposibilităţii derulării contractului”. În speță, recurentul a informat autoritatea asupra situaţiei excepţionale de imposibilitate obiectivă de continuare a contractului, întrucât albinele au murit otrăvite (în urma folosirii de către vecini a unei substanțe necunoscute pentru combaterea ţânţarilor), soluția instanței supreme fiind de exonerare a reclamantului de plata sumei de 6000 euro, reprezentând tranşa I de plată a Contractului de finanţare nr. x din 7 aprilie 2011. (Decizia nr. 158 din 17 ianuarie 2019, pronunțată de Secția de contencios administrativ și fiscal a Înaltei Curți de Casație și Justiție)

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti