Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Internaţional (Juridice din lumea largă)
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Marea Britanie. Lanțul hotelier Marriot ar putea fi amendat pentru expunerea datelor a 383 de milioane de clienți
10.07.2019 | JURIDICE.ro

Autoritatea pentru protecția datelor din Marea Britanie (ICO) a anunțat că ar putea amenda lanțul hotelier Mariott pentru expunerea datelor a 383 milioane de clienți, valoarea acestei amenzi ridicându-se la circa 110 milioane de euro, circa 3% din cifra de afaceri a lanțului hotelier, potrivit unui comunicat.

O varietate de date cu caracter personal cuprinse în aproximativ 339 de milioane de înregistrări ale clienților la nivel global au fost expuse incidentului, dintre care aproximativ 30 de milioane s-au referit la rezidenții din 31 de țări în Spațiul Economic European (SEE). Șapte milioane au fost legate de rezidenți din Marea Britanie.

Marriott a dezvăluit anul trecut că proprietățile Starwood pe care le-a cumpărat au avut bază de date centrală dedicată rezervărilor spartă, ce a rezultat în expunerea a cinci milioane de numere de pașaport necriptateși opt milioane de înregistrări ale cărților de credit. Încălcarea datează din 2014, dar nu a fost descoperită până în noiembrie 2018. Marriott a scos mai târziu sistemul de rezervări din operațiunile sale curente.

Astfel, în urma unei ample investigații, ICO a emis o notificare cu privire la intenția sa de a amenda Marriott International cu 99.200.396 de lire sterline pentru încălcarea Regulamentului general privind protecția datelor. Investigația ICO a constatat că Marriott nu a depus suficiente diligențe atunci când a cumpărat Starwood și ar fi trebuit să facă și mai mult pentru a-și asigura sistemele de securitate.


Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!


JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.