Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

ÎCCJ. Suspendare decizie de impunere
15.07.2019 | JURIDICE.ro

Secţiuni: C. administrativ, Fiscalitate, Jurisprudență curentă ÎCCJ, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că, în cazul soluționării unei cereri de suspendare a deciziei de impunere emisă de organul fiscal, dacă se constată existenţa cazului bine justificat, judecătorul nu este obligat să prezinte probe în acest sens, ci doar împrejurări de fapt sau de drept care să creeze o îndoială puternică asupra legalităţii actului administrativ. Jurisprudenţa CJUE în materie reprezintă o asemenea împrejurare. În speță, prin Raportul de inspecţie fiscală, organul fiscal a constatat că nu se poate acorda drept de deducere pentru cheltuielile înregistrate în contabilitate şi TVA aferent în cazul tranzacţiilor derulate de reclamantă cu un număr de cinci societăţi furnizoare. Pe bună dreptate, instanța de fond a considerat că aparenta contradicţie între cele reţinute prin raportul de inspecţie fiscală şi jurisprudenţa Curţii de Justiţie a Comunităţilor Europene în materie de TVA, respectiv cauzele Mahagebeh şi David, C-80/11, C142/11, Bonik, C-285/11, Gabor Toth, C-324/11, PPUH C-277/14. (Decizia nr. 141 din 17 ianuarie 2019, pronunțată de Secția de contencios administrativ și fiscal a Înaltei Curți de Casație și Justiție)

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti