Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene

Modificarea normelor privind autorizarea şcolilor de conducători auto şi a instructorilor auto | Proiect
12.07.2019 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Lege 9, Proiecte legislative
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 11 iulie 2019, Ministerul Transporturilor a lansat în dezbatere publică proiectul de Ordin al ministrului transporturilor pentru modificarea Anexei nr. 1 ”Norme privind autorizarea școlilor de conducători auto și a instructorilor auto” la Ordinul ministrului transporturilor nr. 733 din 25 aprilie 2013 pentru aprobarea Normelor privind autorizarea şcolilor de conducători auto şi a instructorilor auto, a Normelor privind atestarea profesorilor de legislaţie rutieră şi a instructorilor de conducere auto, a Metodologiei de organizare şi desfăşurare a cursurilor de pregătire teoretică şi practică a persoanelor în vederea obţinerii permisului de conducere, a Programei de şcolarizare, precum şi privind condiţiile şi obligaţiile pentru pregătirea teoretică şi practică a persoanelor în vederea obţinerii permisului de conducere, cu modificările și completările ulterioare, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 267 bis din 13 mai 2013.

Scurta descriere a reglementării:

Îndeplinirea unui procent minim de promovabilitate/categorie reprezintă una din condițiile necesare menținerii anuale a valabilității autorizației unei școli de conducători auto, fapt stabilit la art.9, alin.(3) din Anexa nr.1 la O.M.T. nr.733/2013.

Procentul minim de promovabilitate este stabilit ca fiind reprezentat de raportul dintre numărul de cursanți care au promovat primul examen în vederea obținerii permisului de conducere și numărul cursanților care s-au prezentat pentru prima dată la examen pentru categoria respectivă, în această perioadă.

Având în vedere faptul că:
– examinarea în vederea obținerii permisului de conducere este un domeniu de activitate al Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne;
– examinarea în vederea obținerii permisului de conducere se realizează conform prevederilor O.M.A.I. nr.268/2010, cu modificările și completările ulterioare, act normativ în care este specificat la art.8 alin.(8) faptul că “statistica pentru anul precedent privind promovabilitatea la primul examen pentru fiecare școală de conducători auto și pentru fiecare instructor auto de pregătire practică se publică anual, până la 31 martie, pe pagina de internet a D.R.P.C.I.V.”
– până la data prezentei a fost publicat pe pagina de internet a Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor procentul de promovabilitate al școlilor de conducători auto sau pentru fiecare instructor auto angajat în cadrul acestora.

Ținând seama de aspectele menționate anterior, apare necesitatea stabilirii unui nou termen în care criteriul de promovabilitatea necesar a fi de îndeplinit de către școlile de conducători auto să poată reprezenta una din condițiile de menținere a valabilității autorizației de funcționare, termen în care Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier să poată beneficia de date concrete, furnizate în timp real de către instituția cu atribuții în examinarea efectuată în vederea obținerii permisului de conducere.

:: Detalii proiect

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti