Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Tribunalul Alba. Adunarea Generala a judecatorilor din 31 august 2009
02.09.2009 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Comunicat Tribunalul Alba:

„Adunarea Generala a judecatorilor din cadrul Tribunalului Alba, intrunita la data de 31 august 2009, a adoptat urmatoarea hotarare

fata de degradarea fara precedent a statutului profesional si economic al judecatorilor, a modului in care puterea politica a decis sa infranga independenta  justitiei,

intrucat nici una dintre cerintele corpului de magistrati, cuprinse in Rezolutia adoptata de toate adunarile generale ale judecatorilor si procurorilor din Romania din aprilie 2009, insusite si de Consiliul Superior al Magistraturii, nu au fost solutionate

ca urmare a imperativului de se adopta, de catre puterea executiva, legislativa si judecatoreasca, a unui Pact asupra justitiei, care sa garanteze respectarea Recomandarii Comitetului de Ministri de pe langa Consiliul Europei N. R(94)12 privind independenta, eficienta si rolul judecatorilor.

H O T A R A R E

1. Se reafirma principiile cuprinse in Rezolutia adoptata de toate adunarile generale ale judecatorilor si procurorilor din Romania din aprilie 2009.

2. Se aproba propunerea privind intreruperea totala a activitatii de judecata incepand cu data de 1 septembrie 2009, pe o perioada   nedeterminata, cu exceptia cauzelor in materie penala avand ca obiect masuri preventive, intreruperile de executare a pedepsei, cererile de liberari conditionate, in materie civila cauzele cu minori (plasamente), restrangerea dreptului la libera circulatie, ordonantele presedintiale, cererile in materia executarii silite privind investiri cu formula executorie, incuviintarea executarii silite si suspendarea provizorie a executarii silite, asigurari dovezi, sechestru asigurator, sechestru judiciar, in materie comerciala, contencios administrativ si fiscal, suspendarea actelor administrative pe art.14-15 din Legea nr.554/2004, actiuni intemeiate pe Legea nr.554/2001, actiuni in materia achizitiilor publice – OUG nr.34/2006, actiuni pe Legea nr.137/2002, cereri de suspendare provizorie a executarii hotararilor, masuri asiguratorii, cererea debitoarei de intrare in insolventa, cereri de  ordonanta presedintiale.

3. Se aproba propunerea refuzului de participare a tuturor judecatorilor in birourile electorale.

4. Se aproba propunerea de a se solicita Consiliului Superior al Magistraturii adoptarea unui regulament privind normarea activitatii jurisdictionale si administrative.

ADUNAREA GENERALA A JUDECATORILOR   TRIBUNALULUI  ALBA”

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti