Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 
Print Friendly, PDF & Email

Tribunalul București. Drepturi salariale restante. Sarcina probei
19.07.2019 | Andreea GRIGORESCU


Andreea Grigorescu

Andreea Grigorescu

Tribunalul București a statuat că plata salariului, potrivit Codului muncii, se dovedește prin semnarea statelor de plată, precum și prin orice alte documente justificative care demonstrează efectuarea plății. Deși legal citată cu mențiunea de a depune la dosar dovada plații către reclamant a drepturilor salariale restante, pârâta, căreia îi revenea sarcina probei, nu a prezentat probe în acest sens și nu a făcut nici dovada existenței vreunui caz de forță majoră, care ar fi impus suspendarea plății acestora către reclamant. În speță, reclamantul solicită acordarea drepturilor salariale restante aferente lunilor septembrie – octombrie 2018 pentru munca prestată. Astfel, instanța admite cererea și obligă pârâta la plata către reclamant a drepturilor salariale cuvenite în baza contractului individual de muncă. (Sentința civilă nr. 1535 din 19 martie 2019, pronunțată de Secția a VIII-a Conflicte de muncă și asigurări sociale a Tribunalului București)

Andreea Grigorescu, I Law You

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate