Secţiuni » Selected
Selected Top Legal
CorporatePlatinum members
Print Friendly, PDF & Email

Tabăra de vară „Profu` de juridică”, prima ediție
16.07.2019 | JURIDICE.ro

Asociația Voci pentru Democrație și Justiție în parteneriat cu Centrul Rațiu pentru Democrație a organizat în perioada 12-14 iulie 2019, la Turda în județul Cluj, „Profu`de juridică” – prima ediție a taberei de vară din România destinată profesorilor de educație juridică.

Timp de trei zile, un număr de 24 de cadre didactice și-au însușit noțiuni elementare de drept pe care le vor preda, la rândul lor, elevilor în cadrul orelor de educație socială, gândire critică, drepturile omului sau educație juridică. Au participat educatori și profesori din localitățile Bacău, Brașov, Câmpia Turzii, Cluj-Napoca, Craiova, Gănești, Gherla, Luduș, Orăștie, Pitești, Reghin, Suceava Târnăveni, Tecuci, Turda, Vidra, Voluntari.

Formator a fost judecătorul Cristi Danileț de la Tribunalul Cluj. Cazarea, masa și materialele de lucru au fost puse în mod gratuit la dispoziția participanților de către organizatori.

Reamintim că anual, în lunile ianuarie și februarie, profesorii fiecărei şcoli fac propunerile de materii opţionale pentru anul şcolar următor. Propunerile sunt apoi aprobate de conducerea şcolii, după care li se prezintă părinţilor oferta de opţionale (la gimnaziu) şi elevilor (la liceu), pentru a alege ceea ce doresc. Ulterior, noile materii opţionale se aprobă de Inspectorat. Printre opționalele de anul trecut s-a aflat și materia „Educație juridică”. Programa şcolară a materiei Educaţie Juridică poate să fie descărcată de aici. Ghidul de Educaţie Juridică poate fi descărcat de aici.

Fotografii, programă și impresii despre tabăra de vară „Profu` de juridică” sunt disponibile pe contul de facebook al proiectului, disponibil aici.


Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.