Secţiuni » Selected
Selected
Publicare comunicate şi informări profesionaleAnunţuri evenimenteAnunţuri de recrutare
ArticoleJurisprudenţăComunicare profesională

Tabăra de vară „Profu` de juridică”, prima ediție


16 iulie 2019 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Asociația Voci pentru Democrație și Justiție în parteneriat cu Centrul Rațiu pentru Democrație a organizat în perioada 12-14 iulie 2019, la Turda în județul Cluj, „Profu`de juridică” – prima ediție a taberei de vară din România destinată profesorilor de educație juridică.

Timp de trei zile, un număr de 24 de cadre didactice și-au însușit noțiuni elementare de drept pe care le vor preda, la rândul lor, elevilor în cadrul orelor de educație socială, gândire critică, drepturile omului sau educație juridică. Au participat educatori și profesori din localitățile Bacău, Brașov, Câmpia Turzii, Cluj-Napoca, Craiova, Gănești, Gherla, Luduș, Orăștie, Pitești, Reghin, Suceava Târnăveni, Tecuci, Turda, Vidra, Voluntari.

Formator a fost judecătorul Cristi Danileț de la Tribunalul Cluj. Cazarea, masa și materialele de lucru au fost puse în mod gratuit la dispoziția participanților de către organizatori.

Reamintim că anual, în lunile ianuarie și februarie, profesorii fiecărei şcoli fac propunerile de materii opţionale pentru anul şcolar următor. Propunerile sunt apoi aprobate de conducerea şcolii, după care li se prezintă părinţilor oferta de opţionale (la gimnaziu) şi elevilor (la liceu), pentru a alege ceea ce doresc. Ulterior, noile materii opţionale se aprobă de Inspectorat. Printre opționalele de anul trecut s-a aflat și materia „Educație juridică”. Programa şcolară a materiei Educaţie Juridică poate să fie descărcată de aici. Ghidul de Educaţie Juridică poate fi descărcat de aici.

Fotografii, programă și impresii despre tabăra de vară „Profu` de juridică” sunt disponibile pe contul de facebook al proiectului, disponibil aici.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii