Secţiuni » Avocaţi
Avocaţi (UNBR, INPPA şi barouri)

Poziția Baroului Dolj ref. „Cazul Sorina”


15 iulie 2019 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Joi, 11 iulie 2019, Consiliul Baroului Dolj, întrunit în ședință, a luat act de existența în spațiul public, cu precădere pe rețelele de socializare, a numeroase injurii și amenințări la adresa unor membri ai corpului profesional în contextul dezbaterilor generate de ceea ce opinia publică a numit ”Cazul Sorina”, potrivit unui comunicat.

Consecvent rolului de apărător al prestigiului profesiei, Consiliul Baroului Dolj exprimă profunda dezaprobare față de existența și escaladarea fără precedent a unor conduite negative la adresa unor colegi avocați.

Baroul Dolj reamintește rolul fundamental al avocatului într-un stat de drept și reafirmă că drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor nu pot fi protejate decât de un avocat respectat și puternic, aflat în afara oricăror constrângeri sau amenințări în exercitarea atribuțiilor sale.

Rolul profesionistului avocat este imposibil de realizat în prezența unor presiuni sau amenințări la adresa lui sau a familiei sale, motiv pentru care Consiliul Baroului Dolj condamnă ferm astfel de acte, străine unei societăți democratice. Activitatea membrilor corpului profesional este desfășurată în spiritul profesiei și litera legii, iar orice abateri atrag, după caz, răspunderea disciplinară, civilă sau penală.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică