« Flux noutăţi
Selected Top LegalVideo
JurisprudenţăCEDOCJUECCRÎCCJJurisprudenţa curentă ÎCCJDezlegarea unor chestiuni de dreptRILCurţi de apelTribunaleJudecătorii
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMOF - Monitorul Oficial al RomânieiJOUE - Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Selected Top Legal
CorporatePlatinum members

Republica Moldova. Președintele CSM a fost revocat din funcție
16.07.2019 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Marți, 16 iulie 2019, Victor Micu, președintele Consiliului Superior al Magistraturii din Republica Moldova, a fost revocat din funcție. Pentru demiterea acestuia au votat 9 membri pro și un vot a fost împotrivă. Chiar dacă a fost demis din funcția de președinte, Victor Micu rămâne membru al Consiliului, potrivit bizlaw.md.

Propunerea de revocare a fost enunțată de către membrul CSM, Petru Moraru, care i-a reproșat lui Victor Micu că a plecat în concediu în perioada când conducerea judecătoriei Chișinău și a Curții Supreme de Justiție a fost înlăturată de la exercitarea funcției.

În luna ianuarie 2018, Victor Micu a fost reales în funcția de președinte al CSM. Acesta a obținut atunci 11 voturi din partea membrilor Consiliului. Candidatura lui Victor Micu a fost propusă de membrul CSM, Petru Moraru, și a fost singura înscrisă în concurs.

Cuvinte cheie: , , ,
Secţiuni: INTERNAȚIONAL, SELECTED TOP LEGAL, Sistemul judiciar, _CONTENT | Toate secţiunile
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD