Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Judecătoria Sectorul 5 București. Reducere onorariu avocațial în faza executării silite
17.07.2019 | Beatrice-Larisa RUSU

Secţiuni: Jurisprudență, Jurisprudență Judecătorii, Procedură civilă, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Beatrice-Larisa Rusu

Beatrice-Larisa Rusu

Judecătoria Sectorul 5 București a statuat că instanța poate, chiar și din oficiu, să reducă motivat partea din cheltuielile de judecată reprezentând onorariul avocaților, atunci când acesta este vădit disproporționat în raport cu valoarea sau complexitatea cauzei ori cu activitatea desfășurată de avocat, ținând seamă și de circumstanțele cauzei. „Speța nu prezintă un caracter de noutate, așadar nu poate fi invocată raritatea acestui tip de cauze. Raportat la înscrisurile depuse la dosar, reprezentând copii certificate ale dosarului de executare, instanța constată că nu rezultă numărul de ore necesare avocatului pentru întocmirea și susținerea cererii de executare silită, această cerere având de altfel o singură pagină, reprezentând un tipizat pus la dispoziție de executor.” În consecință, onorariul avocatului a fost redus cu 2800 de lei, până la valoarea de 700 de lei. (Sentința civilă nr. 1894 din 15 martie 2019, pronunțată de Secția a II-a civilă a Judecătoriei Sectorul 5 București)

Beatrice-Larisa Rusu, I Law You

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti