Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro

Ziua Națională a Contabilului Român
13.07.2020 | Cristian JURA, Adelina DOBRE

JURIDICE - In Law We Trust
Cristian Jura

Cristian Jura

Adelina Dobre

Adelina Dobre

2020: Ziua Națională a Contabilului Român este marcată, anual, la data de 13 iulie.

Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) – singurul organism abilitat pentru acordarea calificărilor profesionale de expert contabil și contabil autorizat – organizează, la 13 iulie a.c. – cu un an înaintea împlinirii unui secol de la reglementarea profesiei în țara noastră –, cea de-a XVI-a ediție a Zilei Naționale a Contabilului Român.

2020 este, astfel, al 16-lea an în care evenimentul aduce în prim plan profesia din țara noastră, subliniind importanța acesteia pentru mediul economic, pentru societate.

Tema evenimentului – Contabilul, pregătit pentru viitor – va aduce în discuție lecțiile învățate în perioda de criză – generată de noul coronavirus –, ce trebuie făcut în astfel de situații și ce nu trebuie făcut. Cu siguranță opiniile specialiștilor în ceea ce privește modul în care au reușit să transforme provocările în oportunități vor putea constitui modele de inspirație pentru mulți.

Reprezentanți ai instituțiilor și ai autorităților de reglementare, ai mediului de afaceri și profesioniști contabili se vor reuni – de această dată folosind tehnologia – și vor marca acest moment important pentru profesia contabilă.

Desfășurat sub sloganul Tradiție pentru viitor. Evoluăm împreună!, evenimentul este celebrat în toată țara de către filialele CECCAR pentru recunoașterea oficială a rolului pe care profesia contabilă și practicanții acesteia – experții contabili și contabilii autorizați – îl au în economie și societate.

Ziua Națională a Contabilului Român reprezintă și un prilej de a evidenția în mod public rezultatele muncii experților contabili și contabililor autorizați, prin organizarea Topului local al membrilor CECCAR la nivelul fiecărei filiale a Corpului. Sunt recunoscute, astfel, performanțele societăților de expertiză contabilă și de contabilitate, precum și ale experților contabili și contabililor autorizați, în semn de apreciere a aportului acestora la dezvoltarea profesiei și al mediului antreprenorial în interes public.

Manifestările dedicate Zilei Naționale a Contabilului Român vor fi deschise la București luni, 13 iulie a.c., începând cu ora 13.00. Evenimentul va putea fi urmărit live pe ceccartv.ro.

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Adelina Dobre, Facultatea de Drept – Universitatea din București

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Alina Gaja

Ziua Națională a Contabilului Român este marcată, anual, la data de 13 iulie 2019. 

Sediul materiei: La 13 iulie 1921, Regele Ferdinand I al României a aprobat Legea pentru organizarea Corpului de Contabili Autorizați și Experți Contabili în România ca organism profesional independent, prin Decretul Regal nr. 3.063, fiind reglementată, astfel, profesia contabilă în țara noastră. Prin acest demers legislativ, România s-a alăturat în acele vremuri marilor puteri economice – Regatul Unit, Italia, Germania și Statele Unite ale Americii, țări în care profesia de expert contabil era legiferată și unde existau societăți de contabili oficial recunoscute.

Temă pentru 2019: „Reglementarea: mit și adevăr”

Dezbaterile se vor axa pe provocările cu care se confruntă profesia contabilă – amintind aici schimbarea modelului de business, ai cărui piloni care asigură eficiența sunt digitalizarea, globalizarea și extrenalizarea serviciilor-suport (outsourcing). Totodată, se va pune în discuție importanța reglementării profesiilor – certificarea profesională, care sunt avantajele pe care le aduc în piață angajații care dețin certificări, precum și nivelul crescut de responsabilitate pe care acestea îl implică.

Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) – singurul organism abilitat pentru acordarea calificărilor profesionale de expert contabil și contabil autorizat – organizează, la 98 de ani de la înființarea sa – la 13 iulie 1921 –, cea de-a XV-a ediție a Zilei Naționale a Contabilului Român. Cu doar doi ani înainte de Centenarul profesiei contabile reglementate în România, 2019 este al cincisprezecelea an în care evenimentul aduce în prim plan profesia din țara noastră și importanța acesteia pentru mediul economic, pentru societate.

Desfășurat sub sloganul Tradiție pentru viitor. Evoluăm împreună!, evenimentul este celebrat în mod unitar în toată țara, sub patronajul filialelor CECCAR, pentru recunoașterea oficială a rolului pe care profesia contabilă și practicanții acesteia îl au în economie și societate. La București, manifestările vor avea loc vineri, 12 iulie a.c., la Hotel Radisson.

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Alina GajaPLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.