Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Contravenţii
Contravenţii
CărţiProfesionişti

CNCD. Viceprimarul capitalei, sancționat pentru afirmații jignitoare aduse unui membru al comunității evreiești
18.07.2019 | JURIDICE.ro

Secţiuni: C. contravențional, Content
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 18 iulie 2019, Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, întrunit în şedinţa de soluţionare a petiţiilor, a dezbătut scrisoarea lui Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei, referitoare la adresa unui cetățean aparținând comunității evreiești, care conținea următoarele: “[…] este evident că sunteți străin de acest neam și pe cale de consecință de istoria poporului român[…]. Recomandarea mea este să vă întoarceți de unde ați venit […]. Nu vă voi saluta cu deosebită considerație, așa cum este normal, pentru că nu vă bucurați de considerația mea. În altă ordine de idei, sunt bucuros, că oamenii ca dumneavoastră sunt preocupați de subiecte pe care domnia voastră le tratează, sigur, în calitate de musafir în țara mea”. Colegiul director a decis că aceste afirmații reprezintă discriminare și atinge dreptul la demnitate (conform art. 2 alin. 1 coroborat cu art. 15 din O.G. nr. 137/2000, republicată, cu modificările și completările ulterioare), potrivit unui comunicat.

Sancțiune: 5.000 de lei amendă contravențională.

Vot: unanimitate.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti