« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

ÎCCJ. Infracțiuni de corupție. Achitare
19.07.2019 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

La 11 iulie 2019, ÎCCJ s-a pronunțat asupra apelului promovat în dosarul 6854/2/2014, având ca obiect infracțiuni de corupție (L. 78/2000), dispunând admiterea apelului promovat de catre apelantul – inculpat S.L., funcționar în cadrul C.J. Constanța, în sensul achitării acestuia și al ridicării măsurilor asigurătorii instituite de către D.N.A. – S.T. CT.

În primă insanță magistrații Curtea de Apel București dispuseseră condamnarea inculpatului la o pedeaspă privativă de libertate de 4 ani și 10 luni. Soluția de achitare este definitivă.

Decizia 239 din 11 iulie 2019, pronunțată de către Secția penală a ÎCCJ, prezintă importanță nu doar prin soluția de achitare obținută, ci și prin prisma subsecvenței motivării, întrucât apărarea apelantului – inculpat S.L. solicitase, în apel, să se stabilească dacă: „În interpretarea și aplicarea art. 297 alin. 1 N.C.P., în situația funcționarului public, angajat în cadrul unui Consiliu Județean, în absența unor Dispoziții ale Președintelui Consiliului Județean (n.n. – cu cartater individual sau normativ) emise în temeiul art. 106 alin. 1 din L. 215/2001, care ar fi devenit executorii după comunicarea lor, se poate reține existența unor atribuții de serviciu în sarcina funcționarului public, în domeniul reglementat prin Hotărârile de Consiliu Județean, pentru a căror organizare a executării și executare în concret era obligatorie, conform L. 215/2001, emiterea unei Decizii a Președintelui de Consiliu Județean.”

În apel, apelantul – inculpat S.L. a fost asistat de către av. Mihai Mititelu.

 
Secţiuni: Content, Drept penal | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD