Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Noi reglementări ce privesc obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale
22.07.2019 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Fiscalitate, Lege 9, Monitorul Oficial al României
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 595 din 19 iulie 2019 a fost publicată Legea nr. 136/2019 pentru abrogarea alin. (1), (2) și (4) ale art. 40 din Ordonanța Guvernului nr. 27/2011 privind transporturile rutiere, precum și pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

Au fost abrogate reglementările din Ordonanța Guvernului nr. 27/2011 care reglementau obligația operatorilor care efectuau transportul rutier național de persoane contra cost prin servicii regulate, de ași dota autobuze cu aparat de marcat electronic fiscal și cititor de carduri cu posibilitatea de a transmite date on-line (abrogarea art. 40 alin. (1), (2) și (4) din Ordononață).

Operatorii economici care încasează, integral sau parțial, cu numerar sau prin utilizarea cardurilor de credit/debit sau a substitutelor de numerar contravaloarea bunurilor livrate cu amănuntul, precum și a prestărilor de servicii efectuate direct către populație:
1. sunt obligați să utilizeze aparate de marcat electronice fiscale;
2. cu excepția celor care utilizează aparate de marcat electronice fiscale care nu înglobează constructiv dispozitivul de imprimare, au obligația să emită bonuri fiscale cu aparate de marcat electronice fiscale și să le înmâneze clienților. La solicitarea clienților, utilizatorii vor elibera acestora și factură.

De la regula nr. 1 este exceptat transportul public de călători în interiorul unei localități pe bază de bilete sau abonamente tipărite conform legii, precum și cu metroul, precum și  transportul rutier internațional contra cost de persoane.

Au fost incluse mai multe reglementări în ce privește modalitatea de supraveghere a aparatelor de marcat electronice fiscale, precum și a fost regelementat că în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi, Guvernul modifică și completează corespunzător Normele metodologice pentru aplicarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 28/1999.

Intrarea în vigoare: 20 iulie 2019.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti