Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Romania, 2009. Finantare de zeci de milioane de euro in domeniul imobiliar
04.09.2009 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Deloitte Romania si firma de avocatura afiliata Reff & Asociatii au acordat asistenta financiara, fiscala si, respectiv, juridica firmei INR Management Real Estate in vederea obtinerii unei finantari de zeci de milioane de Euro de la BCR, Deloitte contribuind astfel la incheierea celui mai important contract de finantare imobiliara din anul 2009. Acest contract completeaza portofoliul de 600 de milioane de Euro reprezentand mandate de restructurare a datoriilor pe care Deloitte le-a finalizat deja sau le deruleaza in 2009.

„Incheierea unui contract de o asemenea valoare, intr-una dintre industriile care au fost cel mai puternic afectate de criza economica, transmite un mesaj pozitiv pietei in ansamblu. A fost un proiect intens pentru toate partile implicate, intr-un moment in care conditiile dificile de piata justificau atitudinea prudenta din partea bancilor”, spune George Mucibabici, Presedinte Deloitte Romania. „Deloitte a avut inca o data sansa de a sprijini o companie din Romania, oferind consultanta financiara, fiscala si juridica eficienta si de calitate prin intermediul echipei sale multi-disciplinare de consultanta specializata in restructurarea datoriilor (debt advisory)”.

„Multumim consultantilor nostri Deloitte Romania si Reff & Asociatii pentru sprijinul profesional sustinut si de calitate pe care ni l-au oferit timp de aproape sase luni”, spune Anca Rusu, director operational in cadrul INR Management Real Estate. „Apreciem contributia intregii echipe, in special a lui Hein van Dam, Partner in Charge Deloitte Financial Advisory, si Andrei-Burz Pinzaru, Partener Reff & Associates, firma de avocatura afiliata Deloitte Romania”.

„Cu cat actiunea de atragere de capital, refinantare sau restructurare este mai complexa si mai ampla, cu atat mai multa valoare adaugata poate aduce debitorului o echipa multi-disciplinara experimentata, care are capacitatea de executie necesara”, spune Hein van Dam.

„Ne aflam intr-o perioada in care implicarea avocatilor financiari in procesul de negociere si finalizare a contractelor de finantare are o importanta critica, atat pentru structurarea documentatiei necesare intr-un mod satisfacator pentru ambele parti, cat si pentru facilitarea finalizarii rapide a negocierilor”, spune Andrei Burz Pinzaru. „Pe parcursul unui proces de negociere in vederea unui contract de finantare, de o parte a mesei sta creditorul care, in mod evident, va incerca sa impuna o structura si o documentatie legala care sa ii asigure un nivel ridicat de confort in privinta modului in care banii vor fi cheltuiti si rambursati. De cealalta parte sta debitorul, care va urmari intotdeauna sa obtina conditii clare, obiective si realiste in baza carora sa poata retrage fondurile, eliminand pe cat posibil situatiile in care s-ar vedea obligat sa ramburseze creditul inainte de maturitatea convenita. Rolul avocatilor financiari, impreuna cu consultantii financiari, este sa ajute ambele parti sa ajunga la o intelegere mutual convenabila, in cel mai scurt timp”.

Cu o echipa de consultanti locali si internationali experimentati, Deloitte Financial Advisory este parte a firmei de servicii profesionale Deloitte Romania. Aceasta functie furnizeaza clientilor diverse servicii de corporate finance si suport pentru tranzactii, inclusiv fuziuni si achizitii, servicii de evaluare, consultanta pentru credite neperformante, business modeling, integrare post-fuziune, project finance, atragere de capital si credite, parteneriate publice private si restructurare corporatista.

Societatea de avocati afiliata Reff & Asociatii este pe deplin integrata in practica multi-disciplinara de consultanta a Deloitte si afiliata unei retele internationale de cabinete de avocatura si departamente juridice care colaboreaza cu Deloitte in intreaga lume. Avocatii ofera consultanta clientilor din Romania inca din 1998 in diverse aspecte precum fuziuni si achizitii, drept societar si comercial, drept financiar, bancar si piata de capital, imobiliar, project finance, dreptul muncii, litigii comerciale si fiscale, precum si proprietate intelectuala.

###

Despre Deloitte

„Deloitte” este brand-ul sub care zeci de mii de specialisti din firme independente din intrega lume colaboreaza pentru a oferi servicii clientilor in urmatoarele domenii – audit, consultanta, consultanta financiara, managementul riscului si taxe. Aceste firme sunt firmele membre Deloitte Touche Tohmatsu (“DTT”), o uniune de firme (Swiss Verein). Fiecare firma membra ofera servicii intr-o anumita zona geografica si este supusa legislatiei si reglementarilor profesionale din tara/tarile respective. DTT contribuie la coordonarea activitatilor firmelor membre insa serviciile nu sunt furnizate de catre DTT. DTT si firmele membre sunt persoane juridice separate si independente, prin urmare acestea nu au nicio obligatie fata de celelalte firme membre. DTT si firmele membre nu isi asuma responsabilitatea fata de actele sau omisiunile celorlaltor firme membre. Fiecare firma membra DTT este structurata in mod diferit conform legislatiei nationale, reglementarilor, practicilor cotidiene si altor factori, si poate furniza servicii in zonele de activitate prin intermediul sucursalelor, filialelor si/sau altor entitati.

Despre Deloitte Central Europe

Deloitte Central Europe este o organizatie regionala de entitati grupate sub denumirea Deloitte Central Europe Holdings Limited, firma membra a Deloitte Touche Tohmatsu in Europa Centrala. Serviciile sunt furnizate de catre Deloitte Central Europe Holdings Limited , sucursalele si firmele afiliate, care sunt persoane juridice separate si independente. Sucursalele si firmele afiliate Deloitte Central Europe Holdings Limited sunt printre cele mai importante firme de servicii profesionale din regiune si ofera servicii printr-o echipa de peste 4.000 de angajati, in mai mult de 30 de birouri din 17 tari.

Despre Deloitte in Romania

In Romania, serviciile sunt furnizate de catre Deloitte Audit S.R.L., Deloitte Tax S.R.L., Deloitte Consultanta S.R.L. si Reff & Asociatii

(numite impreuna Deloitte Romania), care sunt afiliate Deloitte Central Europe Holdings Limited. Deloitte Romania este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale din Romania care furnizeaza servicii in urmatoarele domenii: audit, servicii fiscale, consultanta, consultanta financiara si servicii de evaluare a riscului, avand o echipa de peste 400 de profesionisti romani si expatriati.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti