Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Citeşte mai mult: Noutăți legislative, SELECTED, Sistemul judiciar

Ministerul Justiției reduce posibilitățile de clasare a sesizărilor disciplinare împotriva procurorilor

29 iulie 2019 | JURIDICE.ro

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 623 din 26 iulie 2019 a fost publicat Ordinul ministrului Justiției nr. 2382/2019 privind modificarea Regulamentului de organizare și funcționare a Ministerului Justiției, aprobat prin Ordinul ministrului justiției nr. 120/C/2011.

Regulamentul de organizare și funcționare a Ministerului Justiției se modifică astfel:

A fost eliminată referirea la judecători: Comisia pentru analizarea sesizărilor formulate în materia răspunderii disciplinare a judecătorilor şi procurorilor devine Comisia pentru analizarea sesizărilor formulate în materia răspunderii disciplinare a procurorilor. Prin urmare, au fost modificate și articolele care făceau referire la judecători. În plus, au fost făcute câte ajustări în sensul clarificării cooperării cu Inspecția Judiciară, eliminându-se unele neclarități din text.

A fost eliminată aprecierea cu privire la temeinicia indiciilor, astfel încât clasarea unei sesizări se va face doar dacă din conținutul acesteia nu rezultă niciun fel de indicii privind săvârșirea unei abateri disciplinare. Până acum, clasarea se putea face și dacă existau indicii, dar comisia de analiză aprecia nu erau indicii temeinice.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică