Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Ministerul Justiției reduce posibilitățile de clasare a sesizărilor disciplinare împotriva procurorilor
29.07.2019 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Lege 9, Selected, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 623 din 26 iulie 2019 a fost publicat Ordinul ministrului Justiției nr. 2382/2019 privind modificarea Regulamentului de organizare și funcționare a Ministerului Justiției, aprobat prin Ordinul ministrului justiției nr. 120/C/2011.

Regulamentul de organizare și funcționare a Ministerului Justiției se modifică astfel:

A fost eliminată referirea la judecători: Comisia pentru analizarea sesizărilor formulate în materia răspunderii disciplinare a judecătorilor şi procurorilor devine Comisia pentru analizarea sesizărilor formulate în materia răspunderii disciplinare a procurorilor. Prin urmare, au fost modificate și articolele care făceau referire la judecători. În plus, au fost făcute câte ajustări în sensul clarificării cooperării cu Inspecția Judiciară, eliminându-se unele neclarități din text.

A fost eliminată aprecierea cu privire la temeinicia indiciilor, astfel încât clasarea unei sesizări se va face doar dacă din conținutul acesteia nu rezultă niciun fel de indicii privind săvârșirea unei abateri disciplinare. Până acum, clasarea se putea face și dacă existau indicii, dar comisia de analiză aprecia nu erau indicii temeinice.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti