Secţiuni » Selected
Selected Top Legal
CorporatePlatinum members
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Ministerul Justiției reduce posibilitățile de clasare a sesizărilor disciplinare împotriva procurorilor
29.07.2019 | JURIDICE.ro

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 623 din 26 iulie 2019 a fost publicat Ordinul ministrului Justiției nr. 2382/2019 privind modificarea Regulamentului de organizare și funcționare a Ministerului Justiției, aprobat prin Ordinul ministrului justiției nr. 120/C/2011.

Regulamentul de organizare și funcționare a Ministerului Justiției se modifică astfel:

A fost eliminată referirea la judecători: Comisia pentru analizarea sesizărilor formulate în materia răspunderii disciplinare a judecătorilor şi procurorilor devine Comisia pentru analizarea sesizărilor formulate în materia răspunderii disciplinare a procurorilor. Prin urmare, au fost modificate și articolele care făceau referire la judecători. În plus, au fost făcute câte ajustări în sensul clarificării cooperării cu Inspecția Judiciară, eliminându-se unele neclarități din text.

A fost eliminată aprecierea cu privire la temeinicia indiciilor, astfel încât clasarea unei sesizări se va face doar dacă din conținutul acesteia nu rezultă niciun fel de indicii privind săvârșirea unei abateri disciplinare. Până acum, clasarea se putea face și dacă existau indicii, dar comisia de analiză aprecia nu erau indicii temeinice.


Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.